"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

maanantai 29. kesäkuuta 2015

Enni Mustonen - Paimentyttö


Olen aiemmin lukenut Enni Mustoselta Järjen ja tunteen tarinoita -sarjan, ja tykkäsin siitä kovasti. Kun ystäväni vinkkasi tästä Syrjästäkatsojan tarinoita -sarjasta, jonka Paimentyttö aloittaa, kiinnostuin heti.

Eletään 1800-luvun viimeistä vuosikymmentä. Ida Eriksson jää orvoksi ja päätyy Topeliusten piiaksi, ja hänen elämänsä saa aivan uuden suunnan. Vastoinkäymisiltä ei vältytä, mutta aina löytyy joku joka pelastaa tilanteen ja auttaa Idaa eteenpäin.

Mustosen tapa kertoa on aivan ihana. Olin ihan haltioissani tästä kirjasta. Tapahtumat tutustuttivat 1800-luvun lopun elämään ja tapoihin. Eikä pieneltä romantiikalta vältytty - ihanaa.

Mitään ihmeellistä pohtausta en osaa tästä kirjasta kirjoittaa, tämä kirja pitää itse kokea.

Onneksi kirjahyllyssä odottaa jo kirjastosta mukaan tullut seuraava osa, Lapsenpiika. Ja kolmas osa, Emännöitsijä ilmestyi vasta vähän aikaa sitten ja sain sen kustantajalta arvostelukappaleena loppuviikosta. 

Enni Mustonen
Paimentyttö
2013
363 sivua

4 kommenttia:

 1. Tykkään sarjasta ja Emännöitsijää odotan kirjastosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän kirjastossa oli ihan hirmunen jono Emännöitsijään. Moni muukin taitaa siitä tykätä. Onneksi kävi tuuri ja sain arvostelukappaleena sen :)

   Poista
 2. Aloitin just Nimettömät, ja siinä on samantuntuinen ihana henki kuin näissäkin. Kiitos vinkistä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan :) Eikös ne sijoitu aika samaan aikaankin!? Siis Syrjästäkatsojan tarinat ja Järjen ja tunteen tarinoita -sarja?

   Poista