"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

lauantai 13. kesäkuuta 2015

Dekkariviikko: Lukuvinkkejä

Muutama dekkarilukuvinkki blogini ajalta:

Joel Dicker - Totuus Harry Quebertin tapauksesta
Harry Quebertin pihasta löytyy sattumalta 33 vuotta sitten kadonneen 15-vuotiaan tytön ruumis. Menestyskirjailija Marcus Goldman haluaa puhdistaa oppi-isänsä maineen ja matkaa New Yorkista Auroran pikkukaupunkiin selvittämään tapausta. Tämän kirjan luettuani tiedän mitä oikeasti tarkoittaa uppoutua kirjaan. Kuvittelen lukevani vain hetken ja havahdun kahden tunnin kuluttua ensimmäisen kerran katsomaan kelloa. 

Kati Hiekkapelto - Kolibri
Jugoslavian unkarilainen Anna Fekete aloittaa rikostutkijana pohjoissuomalaisessa merenrantakaupungissa. Nuori maahanmuuttaja on täysin suomalaistunut, mutta kokee itsensä muukalaiseksi, ehkä eniten itselleen. Asiaa ei helpota että hän saa työparikseen keski-ikäisen Eskon, joka ei vaivaudu peittelemään rasistisia ennakkoluulojaan. Annan työ rikostutkijana ehtii tuskin alkaa, kun hän joutuu keskelle koko maata kuohuttavaa murhatutkintaa. Lenkkipolulla surmatun nuoren naisen hallusta löytyy atsteekkijumalaa esittävä riipus, ja pian tapahtuu toinen samanlainen murha. Merkit viittaavat sarjamurhaajaan. Saako Anna Kolibrin kiinni ennen kuin uhreja tulee lisää?Päänvaivaa tuottaa myös kurdityttö Dijar. Tyttö on ottanut yhteyttä poliisiin kunniaväkivallan pelossa, mutta pyörtänyt kuulusteluissa puheensa. Tytön vaietessa Annan on etsittävä todisteita muualta

Liza Marklund - Ajojahti
Hienostoalueella asuva julkkispoliitikko Ingemar Lerberg joutuu raa´an kidutuksen kohteeksi ja hänen vaimonsa Nora on kadonnut jälkiä jättämättä. Annika Bengtzon tekee lehtijuttuja aiheesta. Samaan aikaan Annikan pomo, Anders Schyman joutuu julkisuuden riepoteltavaksi ja Totuuden Valo -nimisen blogin silmätikuksi koska oli tehnyt lähes 20 vuotta sitten dokumentin kadonneesta naisesta, Viola Söderlandista.

Ja kirjailijoita joiden koko tuotantoa voisin suositella:
Tess Gerritsen - ihan huippukirjailija. Luo aivan uskomattoman tunnelman, ja pitää tasonsa kirja toisensa jälkeen. Erityisesti olen tykkännyt kirjoista, joissa murhia ratkaisee patologi Maura Isles ja poliisi Jane Rizzoli. 
Jarkko Sipilä -  kotimaisten dekkarikirjailijoiden kärkeä. Kirjoista huomaa, että hän on oman työnsä kautta (rikostoimittaja) perehtynyt paljon rikollisiin, ja Sipilällä on todellakin tarinankerronta hallussa.


2 kommenttia:

  1. Minun dekkariviikkoni ei mennyt suunnitellusti vaan lukeminen jäi ihan minimiin. Niinpä päätin minäkin tehdä katsauksen aiemmin luettuihin dekkareihin, joista olen pitänyt.

    Tess Gerritsen on minunkin ehdoton lempparini ja Rizzolli & Isles -kirjat on luettava aina tuoreeltaan. Myös Hiekkapelto on kolahtanut kovasti. Tuo Dickerin kirja odottelee vielä lukemistaan. Kiinnostaa kyllä kovasti, mutta vielä en ole saanut aikaiseksi sitä lukea.

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kyllä lämpimästi Dickerin kirjaa. Ensin minua hirvitti se sivumäärä, mutta kirja imaisi mukaansa ja olisi voinut lukea vielä vaikka kuinka paljon.

    VastaaPoista