"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Johanna Holmström - Sulje silmäs pienoinen


Lapsipsykologi Robinin vierailu äitinsä luona venyy kun hän huomaa seudulla on meneillään jotain hämärää, ja hän alkaa selvittämään sitä. Aluksi Robinia pyydetään auttamaan hienostoalueen lasten parissa, mutta pian Robin huomaa olevansa syvemmällä asioissa kuin olisi alunperin halunnutkaan. Mitä enemmän Robin tonkii asioita, sitä enemmän tuntuu olevan tongittavaa.

"Robin ajautuu osaksi epäilysten, uhkausten ja juonittelun verkostoa. Ellei tietäisi paremmin, voisi melkein luulla, että vainajat ovat alkaneet nousta kuolleista"

Tätä kirjaa oli kovasti kehuttu eri blogeissa ja odotinkin kovasti, että pääsen itse lukemaan kirjan. Olin kyllä itseasiassa aika pettynyt ja meinasin moneen kertaan jättää kirjan kesken. Luin kuitenkin loppuun, ja loppuratkaisut imaisivat mukanaan. Mutta se ei kuitenkaan kokonaan korjannut sitä, että kirja muuten oli aika pitkäveteinen.. Ensi sivuilta asti häiritsi, että päähenkilönä on nainen jolla on miehen nimi. Odotin, että tälle olisi tullut jossain vaiheessa joku selitys, mutta ei.. Aika mielenkiintoinen ratkaisu kirjailijalta.

Tykkäsin kyllä, kun Robin penkoi menneitä asioita ja törmäsi nuoruudenrakkauteensa Johannekseen. Ja heille kehkeytyi jonkin asteinen suhde. Pieni pilke muuten niin synkkää kerrontaan.

Ja loppuratkaisu osasi todellakin yllättää. Laittoi ajattelemaan, mutta ehkä oli kuitenkin haettu liikaa raakuutta.  Liian suuressa mittakaavassa yritettiin järisyttää lukijaa...

Johanna Holmström
Sulje silmäs pienoinen
2015
397 sivua

4 kommenttia:

 1. Kiinnostavaa lukea erimielisiä kokemuksia, kun tähän saakka olen törmännyt vain myönteisiin arvioihin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä juuri sen takia petyin tähän kirjaan, koska olin niin paljon lukenut hyviä kommentteja ja odotukset oli korkealla..

   Poista
 2. Huh. Kirjan nimi jo pelottaa. Tämä ei taida kuulua herkkähermoisille.

  Tartuin kyllä juuri erääseen vastaavantuntuiseen dekkariin, mutta en oikein syty siihenkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotin nimenomaan sellaista tarinaa, joka ei olisi herkkähermoisille.. ja petyin...

   Poista