"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

tiistai 16. kesäkuuta 2015

Kesälukumaraton V

Blogistanian kesälukumaraton on täällä taas! Jee! Ja tämä on jo viides lajissaan. Joka kesä on järjestetty kaksi lukumaratonia, jotta mahdollisimman moni on päässyt mukaan. Ja itsekin yhtä kesälukumaratonia viime kesänä emännöin.Tätä kesän ensimmäistä kesälukumaratonia emännöi Hyllytontun höpinöitä -blogi, ja täältä pääset ilmoittautumaan mukaan.

Itse maratoonaan perjantaista lauantaihin. Aloitan kun olen töistä päässyt kotiin asti eli 
26.6. klo 14 - 27.6. klo 14 

Dekkariviikolla maratoonasin dekkarin parissa, joten taidan tälle maratonille varata jotain kevyempää. Muutama pienoisromaani odottaa lukuvuoroaan, ja tänään tarttui kirjastoreissulta mukaan muutama hömppähömppä, joten eiköhän noista jotain maratonillekin päädy. 
Ja kertaukseksi vielä:

 SÄÄNNÖT:
§1: Kaikki 24 tunnin aikana luettu kirjallisuus lasketaan mukaan maratoniin.
§2: Aloittaa voi mihin kellonaikaan hyvänsä ja lukea haluamansa ajan ja määrän kuitenkin niin, että enimmäisaika on 24 tuntia. (Esim: aloitus 26.6. klo 18.00 → lopetus 27.6. klo 18.00.) Maratonin saa aloittaa halutessaan myös jo 25.6., kunhan osa maratonista luetaan 26. päivän puolella. Näin siksi, että maratoonareilla on erilaisia elämäntilanteita, jotka halutaan ottaa huomioon. Tankkaus-, lepo- yms. taukoja saa pitää vapaasti, mutta ne lasketaan mukaan suoritusaikaan.
§3: Merkitään ylös luettu sivumäärä ja ilmoitetaan se julkisesti blogissa.
§4: Lukea saa mitä tahansa, missä ja miten tahansa!
§5: Lukumaratonista saa kirjoittaa blogiinsa etu- ja jälkikäteen ja mielellään myös maratonin kuluessa.
§6: Lukumaratonin hashtagina somessa on #lukumaraton.


2 kommenttia:

  1. Ihanaa - se on täällä taas! Vaikka en itse pääse osallistumaan, seuraan intoa piukassa blogien lukemisia. Ehkä toiselle maratonille pääsenkin mukaan. Jäänpä seuraamaan lukupinosi karttumista...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhteismaratonillehan voi osallistua kunhan edes pieni osa maratonaamisesta osuu samalle päivälle. Eli hyvin voit aloittaa jo aikaisemmin ja lukea vain perjantaiaamun, tai aloittaa perjantaina illalla ja lukea suurimman osan lauantain puolella. Mutta totta kai ihan ymmärrettävää, ettei kaikille päivämäärä sovi. Kannattaa silti seurailla muiden maratonaamista mahdollisuuksien mukaan, ja olla hengessä mukana :)

      Poista