"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

perjantai 19. kesäkuuta 2015

Ursula Poznanski - Vii5iSain vihdoin päätökseen lukumaratonilla aloittamani kirjan, Vii5i. Ja se olikin varsinainen lukuelämys!

Salzburgin rikospoliisin etsivät Beatrice Kaspary saa hälytyksen lehmien laitumelle, josta on löytynyt murhattu nainen. Pian huomataan, että naisen jalkapohjaan on tatuoitu kirjaimia ja numeroita - koordinaatit. Beatrice päättää selvittää yhdessä kollegansa Florinin kanssa, mitä paikasta löytyy. Ja löytö on karmiva - geokätkö: purkki jonka sisällä on tyhjiöpakatussa muovipussissa korva, ja vihjeet seuraavaan kätköön. Ja tästä alkaa ajojahti.

Kirjan rakenne on erittäin koukuttava. Pakko lukea eteenpäin, jotta tietää mitä seuraavista geokätköistä löytyy, ja miten kaikki loppujen lopuksi päättyy. Murhaaja on läsnä, mutta tulee silti täytenä yllätyksenä. Ja motiivi on kirjailijalta huikeasti oivallettu.

Kirjan kannessa on Karin Slaughterin kommentti: "Suuren luokan psykologinen trilleri, joka yllättää jokaisella käänteellään". Ja voin yhtyä jokaiseen sanaan!

Huh, mikä kirja!

Olen aikasemmin lukenut kirjan seuraavan osan, Sokeat linnut josta tykkäsin myös aivan hurjasti. Suosittelen kuitenkin lukemaan nämä kirjat järjestyksessä, eli tämä ensin ja sitten vasta Sokeat linnut.

Ursula Poznanski 
Vii5i
2013
suom. Anne Mäkelä
426 sivua


6 kommenttia:

 1. Odotinkin jo tätä arviotasi ja arvasin, että tykkäisit tästä. Minulla on tuo Sokeat linnut lukematta, joten taidanpa etsiä sen käsiini.

  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
 2. Oli kyllä ihan huikea kirja. Samaten kuin tuo Sokeat linnut. Yritin googletella uutta kirjaa, mutta vielä ei löytynyt kuin saksaksi. Toivottavasti kohta tulisi uusi kirja Poznanskilta myös suomeksi.

  VastaaPoista
 3. Geokätköilyn käyttö dekkarissa kuulostaa mielenkiintoiselta. Jännältä. Ehkä luen tämän joskus, kun kerran arvostelu on näin positiivinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kyllä todella hyvin rakennettu kirja! Suosittelen! :)

   Poista
 4. Jes jes, tämä oli aivan mainio! Yllättäjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllättävä tosiaan. Tykkäsin ihan hurjasti. Nyt vaan odotellaan seuraavaa kirjaa Poznanskilta :)

   Poista