"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Harlan Coben - Kadonneet


Neljä nuorta kuolee kesäleirillä. Kahden ruumiit löytyvät, kahden ei - ainoastaan jäljet kamppailuista ja heidän verisistä vaatteista. 20 vuotta myöhemmin löytyy murhattu mies, jonka hallusta löytyy metsämurhiin liittyviä lehtileikkeitä. Ruumishuoneella selviää, että mies on toinen niistä nuorista jotka kesäleiriltä katosivat ja jonka on luultu kuolleen jo kaksi vuosikymmentä aikaisemmin. Herää epäilys siitä, missä (ja miksi!) mies on piileskellyt ja missä neljäs nuorista on. Piirikunnansyyttäjä Paul Copeland alkaa selvittää asiaa: Kuka todella murhasi nuoret? Miksi yksi nuorista on piileskellyt 20 vuotta? Ja missä on Paulin sisko, se nuorista joka on edelleen kateissa?

Kirja pitää ehdottoman otteessaan koko ajan. Tarinaa on kerrottu useamman kertojan näkökulmasta, ja se todella pitää otteessaan. Millään ei olisi malttanut laskea kirjaa käsistä. Tapahtumia 20 vuoden ajalta tarjoillaan lukijalle hyvin pienissä palasissa, ja se tuo ison plussan kerrontaan.

Tuntui, että koko tarinan ajan jokaisen nurkan takaa tuntui tulevan uusia yllätyksiä, joten jännitin kovasti, millainen kirjan loppu olisi. Pelkäsin lopun olevan jotenkin nopeasti kyhätty kasaan tai lässähtävän ihan totaalisesti. Mutta viimeiseen asti yllätyksiä riitti. Jes! Oikein onnistunut lukukokemus.


Harlan Coben 
Kadonneet
2009
suom. Arto Schroderus
377 sivua 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti