"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

keskiviikko 6. toukokuuta 2015

Camilla Läckberg - Leijonankesyttäjä


Tyttö juoksee metsästä suoraan ratsastajan eteen, ja tuupertuu siihen. Myöhemmin sairaalassa tyttö menehtyy vammoihinsa ja käy ilmi, että hän on joutunut silmittömän väkivallan uhriksi. Tyttö, Victoria, on ilmoitettu kadonneeksi vain muutama kuukausi aiemmin, ja vaikuttaa että tapauksella on kytköksiä muihinkin kadonneisiin tyttöihin. Poliisien mieliin nousee pelko siitä, onko muutkin tytöt joutuneet saman väkivaltaisin ihmisen satimeen. Samaan aikaan kun Patrik ryhmineen selvittää kadonneiden tyttöjen tapausta, Erica kirjoittaa kirjaa Lailasta, joka istuu vankilassa miehensä taposta. Mitä pitemmälle tarina etenee, sitä enemmän lukijalle tulee sellainen olo, että kaikki ei ole sitä miltä näyttää...

Pariin aiempaan Läckbergin kirjaan olen ollut vähän pettynyt, mutta tämä oli hyvä. Jossain kohtaa kirjaa olin ihan varma, että tiedän murhaajan, mutta en sitten tiennytkään. Ja itseasiassa se tulikin ihan puskista. Oikein onnistunut kerronta siis.

Paikka paikoin mua häiritsi Erican sekaantuminen poliisitutkintaan, mutta yritin kestää. Ja loppujen lopuksi paljon olikin niin, että Erica selvitteli vain vankilassa olevan Lailan tapausta, josta kirjoitti kirjaa ja Patrik ryhmineen selvitti kadonneita tyttöjä.

Poliisin siviilielämän kerronta on ihan ok, mutta tässä kirjassa jäi häiritsemään se, että Erican siskosta, Annasta kerrottiin suhteellisen paljonkin eikä se liittynyt mitenkään mihinkään.. Dekkarit erikseen ja ihmissuhdesotkut erikseen - kiitos.

En odottanut kirjalta mitään koska pelkäsin pettyväni, mutta tämä olikin ihan hyvä. Ainakin parempi kuin edellinen. Ekat Läckbergin kirjoista on silti parhaita.


Camilla Läckberg
Leijonankesyttäjä
2015
suom. Outi Menna
442 sivua

2 kommenttia:

  1. Sait kyllä kiinnostumaan Läckbergistä, kun mähän en ole lukenut häneltä mitään. Täytyy kirjastossa käydessä etsiä noita ensimmäisiä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon, että tykkäät kyllä. Jääprinsessasta kannattaa alottaa ja järjestyksessä lukea, koska näissä tosi paljon ihmissuhdejuttuja jotka etenee kirja kirjalta. Pysyy paremmin kärryillä kun on lukenut järjestyksessä. Saarnaaja on ihan mun suosikki. Haluan ehdottomasti kuulla, mitä mieltä siitä sitten olit :)

      Poista