"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

perjantai 22. toukokuuta 2015

Mari Jungstedt - Joka yksin kulkeeUusin Jungstedt, jee! Onneksi on tabletti ja e-kirjat, jotta tällainen tuppukylässä asujakin saa uutuuskirjat ennätysvauhdissa käsiin. Täällä olevaan kirjakauppaan niiden tulo kestää luvattoman kauan..

Yhtenä aamuna kolmevuotias Vilma katoaa äitinsä työpaikan edestä. Kukaan ei tunnu nähneen mitään. Vilman vanhemmilla on ollut huoltajuuskiistaa, ja epäilyt kohdistuvat Vilman isään. Myöhemmin katoaa toinenkin tyttö, Heidi. Karin Jacobsson saa päävastuun tutkinnasta kun Knutas on vielä sairaslomalla.

Kirja oli hyvin koukuttava, ja taattua Jungstedtia. Tarina piti otteessaan ja oli pakko lukea eteenpäin, jotta saan tietää, mitä on tapahtunut. Kirja kannatti ehdottomasti lukea, mutta silti lopusta jäi vähän sellainen nopeasti kyhätty olo. Eihän edellisestä Jungstedtin kirjasta ole kuin muutama kuukausi aikaa. Tarina etene pitkään tosi hyvin ja koukuttavasti, mutta sitten yhtäkkiä tuntui kuin tarina olisi pitänyt saada äkkiä valmiiksi ja ratkaisu vain tippui tutkijoiden eteen. Sitä paitsi arvasin syyllisen jo kauan ennen loppuratkaisua...

Jotain positiivista: tykkäsin hurjasti Karinin ja Knutaksen välille kehkeytyneestä suhteesta, ja siitä teinimäisestä ujostelusta. Monta kirjaa sitten tapahtumien murhien syyllinen pääsi silloin karkuun ja piilotteli maailma monen monta vuotta. Viime kirjassa tämä murhaaja kuolee takaa-ajon päätteeksi, Knutas oli juuri saamassa hänet kiinni. Nyt murhaajan puoliso on palannut maisemiin ja pelottelemaan Knutasta. Tämä antaa pienen lisäsävyn tarinalle ja Knutaksen sairaslomalle. Ja viimeiset tapahtumat antavat ymmärtää, että asia ei todellakaan jää tähän. Jatkoa odotellessa, iiik!


Mari Jungstedt
Joka yksin kulkee
2015
suom. Emmi Jäkkö
265 sivua

2 kommenttia:

  1. Alkoi himottaa tämä! Mutta tyydyn nyt ihan ensin sinulta saamaani Jungstediin, joka tuolla hyllyssä odottelee sopivaa hetkeä. <3

    VastaaPoista
  2. Aloitin tämän juuri ja aika lupaavalta tuntuu. On ensimmäinen Jungstedtin kirja, jota luen.

    VastaaPoista