"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

Joel Dicker - Totuus Harry Quebertin tapauksesta

 
 
Harry Quebertin pihasta löytyy sattumalta 33 vuotta sitten kadonneen 15-vuotiaan tytön ruumis. Menestyskirjailija Marcus Goldman haluaa puhdistaa oppi-isänsä maineen ja matkaa New Yorkista Auroran pikkukaupunkiin selvittämään tapausta.
 
Kerronta on polveilevaa, ja juuri se pitää lukijan otteessaan. Limittäin kerrotaan sekä vuonna 1975 tapahtumia ajalta ennen Nola Kellerganin katoamista, Marcuksen opintoja ja nykyhetkeä (vuotta 2008). Koko kirjan ajan on sellainen olo, että luen vielä hiukan ja hiukan ja hiukan koska pakko saada tietää, mitä seuraavaksi tapahtuu.
 
Tämän kirjan luettuani tiedän mitä oikeasti tarkoittaa uppoutua kirjaan. Kuvittelen lukevani vain hetken ja havahdun kahden tunnin kuluttua ensimmäisen kerran katsomaan kelloa. 

Kirjan pääosassa on Nola Kellerganin katoamisen selvittäminen ja Harry Quebertin syyttömyyden todistaminen, mutta samalla se on myös hieno rakkaustarina ja Marcuksen kasvutarina. Tätä kirjaa ei todellakaan ole hehkutettu turhaan.

Luin kirjan e-kirjana, joka teki lukukokemuksesta vielä miellyttävämmän. Yli 800 sivuinen kirja kun on todellinen järkäle, mutta tabletilta luettuna ei paina yhtään sen enempää kuin mikään muukaan kirja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti