"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kesälukumaraton IIIPari tuntia maratonin alkuun, ja kirjojen valikoima on pienentynyt tällaiseen kasaan. Lisäksi minulla on kesken vielä Unissakulkija jota en ehdi ennen maratonin alkua lukemaan, joten luen sen ensi töikseni loppuun heti maratonin alkuun. Mutta nyt täytyy kiiruhtaa hierojalle.

Ensimmäisen lukumaratonini pidin elokuussa 2013, ja tuolloin vuorokauden lukusaldoksi tuli 292 sivua. Lokakuussa 2013 innostuin maratoonaamaan uudestaan, mutta kertyi vain 239 sivua. Joulukuussa 2013 oli kolmas maratonini ja tuolloin pääsin aikaisempien tulosteni väliin, 258 luettua sivua. Noista nopeasti laskettuna keskiarvoksi tulisi 263 sivua. Tuon yli olisi ainakin päästävä tällä maratonilla, toivottavasti teen oman uuden ennätykseni.

Päivitän tähän viestiin maratonini etenemistä tasaisen epätasaisesti.

Tervetuloa seuraamaan lukumaratoniani!


klo 20:20 / 34 sivua
Lasten iltapuuhat on tehty ja molemmat sängyissään. Toinen nukkuu jo ja toinenkin melkein. Nyt vihdoin kunnolla kirjan kimppuun. Aloitin tuossa jo ennen iltatoimia maratonin lukemalla Erik Axl Sundin Unissakulkijaa lukemaan loppuun. Vielä olisi vajaa 40 sivua jäljellä.

klo 8:55 / 69 sivua
Eipä mun lukutahti päätä huimaa, mutta tämä nyt oli ihan odotettavissakin.. Nyt on aamutoimista selvitty ja lapset viety hoitoon, joten seuraavat kuusi tuntia on mun todellista maratoonausaikaa ennen kuin lapset tulevat taas kotiin. Unissakulkija on nyt luettu (siitä bloggaus myöhemmin). Vii5i houkuttelee mua kovasti, mutta taidan hetken lukea jotain hömppää ja vasta myöhemmin siirtyä taas dekkarin pariin.. oli sen verran puhutteleva tuo Unissakulkija.

klo 11:30 / 138 sivua
Vaikka eksyin blogikierrokselle edellisen päivityksen jälkeen, onnistuin tuplaamaan tässä välissä jo luettujen sivujen määrän. Eilen kirjastossa käydessäni mukaani tarttui Vii5i -kirjan kirjoittaneen Ursula Poznanskin uutuus Sokeat linnut. Ajattelin säästäväni kirjan lukumaratonini jälkeiseen aikaan, juhannuksen herkkupalaksi, mutta tartuinkin siihen nyt jo enkä malta laskea käsistäni. Nyt on pakko kiiruhtaa välillä ruokakauppaan ostamaan viime hetken ruuat ennen juhannusta. Jatkan sen jälkeen maratoniani.

klo 18:00 / 241 sivua
Pääsin parilla sivulla yli alimman suorituksen. Aika olematon sivumäärä, mutta viime maratonista on puoli vuotta aikaa joten pientä maratonkankeutta oli havaittavissa. Noh, heinäkuussa sitten paremmalla tuloksella. Ja paremmin valmisteluin (ei kauppareissuja tms.).

2 kommenttia:

  1. Ei ne sivumäärät ole tärkeintä maratonissa vaan se, että saa (lähes) vain lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin varmasti saanut enemmän sivuja luettua jos olisin lukenut "helpompia" kirjoja (sarjakuvia tms.), mutta enemmän omana ajatuksena olikin nimenomaan lukeminen, ei niinkään lopputulos. Ehkä seuraavaksi pitäisikin pitää kirjaa luettujen sivujen sijaan luetuista tunneista.

      Poista