"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

maanantai 23. kesäkuuta 2014

Ursula Poznanski - Sokeat linnutSokeat linnut oli oikein loistava kirja lukumaratonille. Harmi vain, että maratonin jälkeen ei tuntunut löytyvän aikaa kirjan lukemiselle jotta olisin saanut sen saman tien loppuun.

Leirintäalueelta löytyy kaksi ruumista; kuristettu nainen ja ammuttu mies. Kun uhreja alkaa tulla lisää, yhdistäväksi tekijäksi osoittautuu Facebookin runoryhmä. Salzburgilaisen naispoliisi, Beatrice Kaspary liittyy salanimellä ryhmään, jotta voi paremmin seurata mitä ryhmässä tapahtuu.

Kirja pitää todella otteessaan. Murhatutkimuksen lisäksi kirjassa seurataan myös Beatricen yksityiselämää - juuri sopivassa määrin jotta kirja pysyy dekkarina. Beatricen ja hänen kollegansa Florinin välillä on selvä jännite, joka on äärimmäisen hyvin kuvattu kosketuksin ja katsein. Poznanski on todella taitava kirjailija ja tunnelmanluoja.

Facebook oli isossa roolissa tässä kirjassa. Tykkäsin siitä. Monessa muussa kirjassa on ollut minulle paljon vieraampi Twitter. Mutta jäin miettimään sellaista, että mahtaakohan kirja avautua samanlaisesti sellaiselle lukijalle (esimerkiksi isälleni) joka ei ole facebookin ihmeelliseen maailmaan perehtynyt.. Samanlaisesti kun minulta selvästi jäi oleellinen osa Twitteriin viittaavista kirjoista ymmärtämättä.

Ursula Poznanskin ensimmäinen kirja Vii5i, on vielä lukematta, joten ei epäilystäkään, minkä kirjan luen heinäkuun maratonilla. Olen erittäin vakuuttunut tämän kirjailija taidoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti