"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Erik Axl Sund - UnissakulkijaVaristyttö -trilogian toinen osa jatkaa siitä, mihin ensimmäinen osa jäi. Jeanette Kihlbergin tutkimukset selvittämättömien lapsimurhien parissa jatkuvat. Lisää murhiakin tulee, mutta tällä kertaa ne ovat erilaisia kuin aiemmin. Ja yhteinen nimittäjäkin tuntuu pikkuhiljaa löytyvän, nimittäin Victoria Bergman. Mutta yhtä mystisesti kuin Victorian nimi putkahtelee esiin, häntä ei löydy mistään.

Unissakulkija valottaa Varistytön taustoja, ja pitää otteessaan kyllä koko kirjan ajan. Varistyttöä lukiessa tuli olo, että kaikki maailman pahuus oli yritetty tunkea yksien kansien väliin. Unissakulkijakin on raaka, mutta eri tavalla kuin Varistyttö.

Kirjan luettuaan lukija saa moniin kysymyksiin vastauksia, mutta yhtä monta uutta kysymystä on edelleen ilman vastausta. Ja kirjan viimeiset tapahtumat saavat lukijan jäämään otteeseen ja pakottaa lukemaan myös trilogian viimeisen osan. On vain pakko saada tietää, miten kaikki päättyy.

Huumoria tässä osassa ei ole yhtään enempää kuin ekassakaan - eli siis ei yhtään. Mutta monia muita tunteita lukija käy läpi. Ja mielestäni oli erittäin hykerryttävää kun kirja saa lukijan melkein ääneen huutamaan Jeanettelle ohjeita.

Varistyttö -trilogiaa on kehuttu niin kovasti, että odotin tämän osan olevan floppi. Mutta onneksi olin väärässä. Jään mielenkiinnolla odottamaan lokakuussa ilmestyvää viimeistä osaa, Varjojen huone.

2 kommenttia:

  1. En oikein innostunut Varistytöstä, mutta ehkäpä tämä voisi kiinnostaa enemmän. Onko Jeannette yhtä tyhmä kuin ensimmäisessä kirjassa? En ymmärtänyt yhtään miksi kirjailijat tekivät Jeanettesta tyhmän.

    VastaaPoista
  2. Aika tyhmäksi Jeanette oli tässäkin tehty, mutta tykkäsin tästä silti enemmän. Vaikka tässäkin murhat oli raakoja, ja teemat muutenkin, jotenkin tämä oli silti "kevyempi lukea"..

    VastaaPoista