"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

torstai 12. joulukuuta 2013

Kevät 2014 uutuuksia

Kati Hiekkapelto - Suojattomat
Ilm. 3/2014.
Maahanmuuttajataustainen Anna Fekete kohtaa poliisintyössään identiteettinsä kipupisteet. Ketkä kaikki ovat suojattomia, ja millä tavoilla?Vanha mies jää auton alle ja kuolee. Tapausta tutkivasta Anna Feketestä tuntuu, että kaikki ei täsmää. Autoa ajanut unkarilainen au pair-tyttö kertoo, että vanhus makasi tiellä jo yliajon sattuessa, eikä onnettomuus paikalta löydy uhrin jalanjälkiä.Samaan aikaan Annan työpari Esko selvittää Suomeen rantautuneen maahanmuuttajajengin toimia. Mikä on käännytyspäätöksen saaneen nuoren miehen osuus kuolemantapaukseen, joka ilmenee huumeluolan ratsiassa? Yhä vaarallisemmiksi käyvien poliisitutkimusten keskellä Anna tuntee raastavaa koti-ikävää. Toinen kirja Anna Fekete -sarjassa. 

Mari Jungstedt - Neljäs uhri
Ilm. 3/2014
Anders Knutas tutkii rikosta gotlantilaisessa pikkukaupungissa - ja taistelee tunteitaan vastaan.Idyllisessä Klintenhamnin pikkukaupungissa Gotlannin länsirannikolla tapahtuu pankkiryöstö. Ryöstäjät pakenevat moottoripyörillä ja asettuvat läheiseen autiotaloon. Kun poliisit ehtivät paikalle, he löytävät vain yhden ryöstäjistä - murhattuna raa'asti teloitustyyliin.Kaikki tuntuu viittaavan Gotlannin moottoripyöräjengeihin, mutta vaisto ohjaa tapausta tutkivaa Anders Knutasia etsimään ratkaisua mysteeriin menneisyydestä. Samalla häntä raastavat aina vain vahvistuvat tunteet kollegaansa Karin Jacobsonia kohtaan.

J. K. Johansson - Noora.
 Ilm. 3/2014.
Palokaski -sarja 2.
Palokasken lähiöön sijoittuva psykologinen trilleri kuvaa terävästi tämän ajan ilmiöitä ja ihmissuhteita, joissa suurimpaan rooliin ei aina nouse rakkaus.Kuolleena löydetyn teini-ikäisen Lauran tapaus ei jätä rikoskomisario Korhosta rauhaan. Hän on ollut alusta asti varma, että kyseessä on murha, vaikka tutkinta on osoittanut kuoleman luonnolliseksi. Yksinäisyydestä kärsivä Noora on seurannut tiiviisti ikätoverinsa Lauran ympärillä kuohuvaa kohua ja olisi valmis tekemään mitä tahansa saadakseen osan mediahuomiosta. Pian Noora katoaa ympäristön kauhuksi ja iltapäivälehtien riemuksi. Mutta päättikö hän itse kadota vai alkaako kaikki jälleen alusta?

Mary Higgins Clark - Kuin kaksi marjaa.
Ilm. 2/2014.
Kiemurainen mysteeri Jännityksen kuningattareltaMary Higgins Clark osoittaa jälleen taituruutensa huikaisevalla jännityskertomuksella sisaruksista, joita vainoaa menneisyyden synkkä salaisuus.Viehättävä ja menestyksekäs Kate Connelly makaa koomassa jouduttuaan outoon räjähdykseen. Samassa onnettomuudessa kuolee vanha ja kärttyisä Gus, Katen entinen alainen. Miksi Kate ja Gus olivat yhdessä keskellä yötä? Mystinen onnettomuus tuntuu liittyvän vuosikymmeniä sitten tapahtuneeseen nuoren naisen selvittämättömään katoamiseen, ja nyt menneisyys uhkaa myös Katen siskon Hannahin henkeä. Joku tarinan henkilöistä ei taidakaan olla se, joka väittää olevansa.

Karin Slaughter - Rikollinen.
Ilm. 6/2014.
Georgia -sarja
70-luku ja nykyhetki. Sama murhatapa. Sama tutkija.Will Trent kohtaa rikollisen unohdetusta menneisyydestä - mutta Willin esimies Amanda Wagner muistaa kaiken kuin eilisen päivän.
1970-luvun Atlantassa katoaa huumekoukkuun jääneitä ilotyttöjä, eikä kukaan välitä. Paitsi nuoret poliisit Amanda Wagner ja Evelyn Mitchell. Naisten sitkeys heittää heidät miesten pelinappuloiksi tavalla, joka kuvastaa 70-luvun todellisuutta sekä poliisien että prostituoitujen maailmassa. Yli 30 vuotta myöhemmin sama kuvio toistuu. Amandan ja Evelynin lisäksi pelissä on kolmaskin osallinen, Will Trent, vaikka hän ei itse tiedä miksi.

Kristina Ohlsson - Paratiisiuhrit.
Ilm. 5/2014.
Paratiisiuhrit on läpijännittävä ja pilkulleen uskottava trilleri terrorismista ja sen kasvualustasta. Kirja kertoo mannertenvälisen lennon kaappauksesta. Tukholmasta kohti New Yorkia matkaavaan jumbojettiin on asennettu pommi, joka räjähtää, jos Ruotsi ei peru tunisialaisen terroriepäillyn karkotuspäätöstä. Fredrika Bergmanilla ja hänen tiimillään on 10 tuntia aikaa pelastaa lentokone ja sen matkustajat. Vaan ovatko tihutyön taustalla todellakin islamistiterroristit?

Viveca Sten - Pinnan alla.
Ilm. 5/2014.
Jännitysviihteen hallitsijattaren kolmas murhamysteeri Sandhamin idyllinen saaristo, joka on tullut tutuksi myös televisiosarjana, toimii jälleen synkkien salaisuuksien ja salaisten intohimojen näyttämönä. Nuori tyttö katoaa jäljettömiin syksyisenä myrsky-yönä, ja tuloksettomien etsintöjen jälkeen hänet julistetaan hukkuneeksi. Muutamaa kuukautta myöhemmin Nora Linde lomailee Sandholmissa poikiensa kanssa, ja leikkiessään metsässä lapset tekevät karmean löydön, murhatun tytön ruumis makaa maassa. Nora alkaa selvittää tapausta ystävänsä Thomasin Andreassonin kanssa. Johtolangat ovat niukat, mutta johtavat lopulta yli sadan vuoden takaisiin tapahtumiin.

2 kommenttia:

  1. Noista kiinnostavin on Kati Hiekkapellon dekkari. Kolobri oli vaikuttava esikoiskirja kirjoittajalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiekkapellon uutuutta mäkin odotan kovasti. Tykkäsin Kolibrista ja odotan paljon myös tältä uudelta. Vähän erilainen dekkari kuin mitä kotimaisilta on odotettu :)

      Poista