"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

sunnuntai 8. joulukuuta 2013

Helen Fielding - Bridget Jones: mad about the boyBridget Jonesin kolmas päiväkirja. Uskaltaudun paljastamaan juonesta sen verran, että Bridgetin suuri rakkaus Mark Darcy on kuollut ja Bridget pohtii deittailun ihmeellisyyksiä taas neljä ja viisi vuotta Markin kuoleman jälkeen kahden lapset, Billyn ja Mabelin äitinä.

Tuntuu kestävän jonkun aikaa ennen kuin kirja pääsee kunnolla vauhtiin. Ensimmäiset sata sivua menee siinä kun Bridget haikailee Markin perään. Sen jälkeen hän tapaa itseään 22 vuotta nuoremman Roxterin.

Twitter ja twiittaukset ovat osa kirjaa. Tykkäsin niistä kovasti vaikka kirja olisi varmasti saanut minut koukuttumaan vielä enemmän jos kyse olisi ollut Facebookista. Minä kun ei oikein ole päässyt Twitteriin sisälle.

Kirjaa on arvosteltu irrallisista seksikohtauksista, mutta itse en ajatellut niitä mitenkään irrallisina. Ihan paikoillaan olivat. Ja seksillä ei kuitenkaan mässäilty. Tosin tästä on varmasti yhtä monta mielipidettä kuin on lukijoitakin.

Muuten tykkäsin kirjasta kovasti ja vaikka alku menikin Markia haikaillessa, se oli ihan paikallaan. Lukijalle kävi hyvin selväksi, että parisuhderintamalla eteenpäin meneminen ei ole Bridgetille mitenkään helppoa tai itsestään selvyys. Monen monta kertaa hihittelin itsekseni Bridgetin toilailluille ja odotankin kovasti, että tästä tulee elokuva.

4 kommenttia:

 1. Voi ei, Mark on kuollut...
  Mutta kirjan perusteella elämä jatkuu Bridgetille. Onneksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Markin "tappamista" on arvosteltu paljon, mutta mielestäni se oli ihan hyvä juttu Fieldingiltä koska muuten tästä olisi ehkä tullut kakkososan toisinto. Tässä kirjassa yhdistyy hyvin lapset ja uuden parisuhteen etsintä, jota aiemmissa päiväkirjoissa ei ollut.

   Poista