"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

torstai 19. joulukuuta 2013

Nina Peura - Yöpakkasia


Luin Yöpakkasia viikko sitten lukumaratonilla, mutta jouduinkin alkuviikosta sairastuvan pyörittäjäksi joten bloggauksen teko siirtyi.

Hanna Harkimo työskentelee historianopettajan sijaisena yläasteella, jossa eräänä pakkausaamuna löytyy uskonnonopettaja Matti Korpinen kuolleena. Hanna on ollut viimeinen joka edellisenä iltana on lähtenyt koululta ja epäilykset Matin murhasta kohdistuvat Hannaan. Hanna alkaa itse tehdä omia tutkimuksiaan, jotta löytäisi oikean syyllisen. Koulun kulissien takaa löytyykin kaikenlaista, josta Hannalla ei ollut aavistustakaan vaikka oli Matin kuoleman aikoihin ehtinyt työskennellä koulussa jo yli puoli vuotta.

Ajoittain teksti oli tönkköä ja turhankin jaarittelevaa. Mutta kun sain kunnolla aikaa lukemiselle ja pystyin lukemaan yhdeltä istumalta monta kymmentä sivua, tekstin puutteita ei huomannut vaan juoni vei mukanaan.

Oli vaihteeksi ihan piristävää lukea dekkari, jossa päähenkilönä oli joku muu kuin poliisi. Hannalla ei ollut käytössä mitään poliisilähteitä kuten monissa dekkareissa on, vaan hän teki itse päätelmiä haastattelemalla koululaisia, opettajia ja Matin lähipiiriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti