"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

lauantai 30. marraskuuta 2013

Liza Marklund - Ajojahti


Hienostoalueella asuva julkkispoliitikko Ingemar Lerberg joutuu raa´an kidutuksen kohteeksi ja hänen vaimonsa Nora on kadonnut jälkiä jättämättä. Annika Bengtzon tekee lehtijuttuja aiheesta. Samaan aikaan Annikan pomo, Anders Schyman joutuu julkisuuden riepoteltavaksi ja Totuuden Valo -nimisen blogin silmätikuksi koska oli tehnyt lähes 20 vuotta sitten dokumentin kadonneesta naisesta, Viola Söderlandista.

Annikan lisäksi toisessa tärkeässä roolissa on poliisissa analyytikkona työskentelevä Nora Hoffman. Hänen touhujaan seurataan tarkasti läpi kirjan, ja tuntuikin, että poliisin työ oli paljon isommassa roolissa tässä kirjassa kuin aiemmissa. Oli kuitenkin pettynyt, että Norassa keskityttiin vain "työminään" ja siviilielämä jäi kokonaan varjoon.

Annika on aloittanut uusperhe-elämän erottuaan Thomasista ja joutuu uuden miehensä Jimmyn tyttären vihan kohteeksi. Marklund on hyvin uskottavasti saanut kuvattua uusperheen arkea ja asetelmat ovat mielenkiintoisia. Ajoittain oikein harmittaa Annikan puolesta kun hän niin kovasti yrittää tulla toimeen Jimmyn tyttären kanssa.

Loppuratkaisu olisi se, jossa tämän kirjan kohdalla olisin halunnut kirjoittaa enemmänkin. En halua kuitenkaan pilata kenenkään lukunautintoa joten tyydyn toteamaan vain: olin pettynyt. Osa kirjan edetessä esiintulleista asioista jää lopussa ratkaisematta ja se jää vaivaamaan. Rakkausromaanissa voi jäädä auki ratkaisu tyyliin, ehkä he vielä tapasivat tai sitten eivät. Dekkarissa se ei kuitenkaan todellakaan käy vaan haluan kaikkiin kysymyksiin ratkaisun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti