"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

lauantai 21. joulukuuta 2013

Marko Kilpi - KuolematonYksi itsemurha ja pari murhaa kietoutuvat vyyhdiksi, jonka ytimessä on rikoksista kamalin, lasten seksuaalinen hyväksikäyttö. Kilpi onnistuu koko kirjan ajan pitämään lukijan otteessaan. Esimerkiksi huumeidenkäyttäjän asunnon kuvaus on jotain aivan hirveää, mutta samalla Kilpi pitää niin lujasti otteessaan, ettei kirjaa vain voi laskea käsistä. Järkyttäviä tapahtumia toistensa perään, mutta Kilpi poliisina selvästi tietää, mistä puhuu. Ja se tekee asioista vielä järkyttävämpiä. Vaikka ne on fiktiivisiä, joillekin se on täyttä totta.

Marko Kilpi onnistuu lopettamaan kirjan aivan loistavasti ja niin, että lukijalle jää lämmin ajatus. Paljon kuitenkin jää pohdittavaksikin tämän lukukokemuksen jälkeen ja seuraavaan kirjaan tarttuminen tuntuu todella vaikealta. Mikä olisi niin hyvä kirja, että yltäisi edes lähelle Kuolemattoman tasoa!?

2 kommenttia:

  1. Suosittelen kirjaa, se oli todella hyvä. Kokeileppa seuraavaksi tanskalaisen kirjailijaparin Lene Kaaberbøl ja Agnete Friis Poika matkalaukussa, siinä on astetta vielä parempi jännityskirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poika matkalaukussa -kirja on odottamassa kirjahyllyssä lukuvuoroa ;) Luen hömppäkirjan tähän väliin ja sitten tuon kirjan pariin. Kuolemattoman jälkeen kaipaa jotain kevyempää luettavaa...

      Poista