"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

tiistai 12. marraskuuta 2013

Tuija Lehtinen - Morsiuskamari


Morsiuskamari kertoo Neela Naakasta, joka työskentelee kampaajana vuokratuolilla ja on juuri muuttanut suutarintalon yläkertaan. Asuntoon liittyy uskomus ja sitä nimitetäänkin Morsiuskamariksi. Jokainen asunnossa 2000-luvulla asunut nuori nainen on löytänyt kadun väestä Sen Oikean. Ja miehiä kadulla riittää.

Kirja on hykerryttävä tarina Sen Oikean etsimisestä. Tai pikemminkin pitäisi sanoa, että Neela yrittää punnita kenestä olisi poikaystäväainesta. Useampikin varteenotettava vaihtoehto on kuvioissa, mutta onko heistä kenestäkään kunnon parisuhteeseen.

Lisämausteen kirjaan tekee Neela opiskeluaikaisen ystävän äidin kuolema. Hän joutuu kävelykadulla auton yliajamaksi ja Neela yrittää asiaa selvitellä. Hän tulee siinä samalla viettäneeksi kiihkeän yön opiskeluaikaisen ystävänsä kanssa, mutta epäilee, että Ramusta olisi poikaystäväksi.

Yliajo oli toisaalta mielenkiintoinen sivujuoni, mutta tykkään ennemmin hömpän hömppänä ja dekkarit dekkareina - myös tällaiset pikkurikollisten selvittelyt pois hömpästä.

Henkilögalleria on mielenkiintoinen, ja erityisesti Cafe Nappikaupassa kokoontuvat ikätytöt. Mielestäni on mukavaa, että hömppäkirjaan on päässyt keskeisiin osiin muitakin kuin vain nuoria ihmisiä.

Juonien ratkaisut ovat tyhjentäviä, ja lukijalle jää hyvä mieli Neelan puolesta.

3 kommenttia:

 1. Ootko lukenu Nappikaupan naiset? Tuija Lehtisen kirjoissa on hauskaa, kun ne samat hahmot pyörii useissa kirjoissa. Saa selville mitä niille tyypeille sitten tapahtuu sen kirjan jälkeen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole lukenut, mutta lukiessa mietin että liittyvätköhän toisiinsa kun muistin, että Lehtisellä on tuon niminen kirja. Kiitos vinkistä. Henkilöhahmot oli kyllä niin ihania, että pitää laittaa lukulistalle tuo Nappikaupan naiset.

   Poista
  2. Se kertoo siitä, miten nappikaupasta alunperin tuli Cafe Nappikauppa :D

   Poista