"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

torstai 30. heinäkuuta 2015

Harlan Coben - Saalistaja


Olen Harlan Cobenin kirjoihin tutustunut vähän vahingossa, kun kirjastosta tarttui mukaan Kadonneet ja sen luettuani olin hyvin vaikuttunut tämän mestarin taidoista.

New Yorkin poliisipiirin rikosetsivän Kat Donovanin ystävä Stacy tekee Katille profiilin treffisivustolle. Ja Kat törmää sivustolla ex-kihlattuunsa Jeffiin, joka särki Katin sydämen 18 vuotta sitten. Samaan aikaaan myös Katin isän murhasta tuomittu elinkautisvanki tekee kuolemaa ja se herättää Katissa monenlaisia tunteita. Kat jää pohtimaan yhteydenottoa Jeffiin, kun poliisiasemalle tulee Brandon Phelps, joka haluaa Katin tutkivan äitinsä katoamista. Tämä on lähtenyt netissä tapaamansa miehen kanssa matkalle, eikä sen jälkeen Brandonin äidistä ole kuullut mitään. Selviää, että Brandonin äidin uusi miesystävä on Jeff.

Tarina kuvaa hyvin sitä, miten pitkälle rakkauden eteen voidaan mennä. Tarinaa kerrotaan tässäkin kirjassa monen eri kertojan silmin. Ja se tuokin erilaista ulottuvuutta. Lukija tietää, että kadonneet ihmiset ovat selvästi pinteessä mutta kukaan kirjan henkilöistä ei ota tosissaan Brandonin huolta äidistään.

Loppuratkaisuista nautin ihan erityisesti. Taka-ajot ja aikaa vastaan taistelu. Huh huh. Ja viimeisistä kohtauksista tuli melkein vedet silmiin (ja minä kun en kirjoista itke). 

Ihan huikea kirja. Pitää todella otteessaan. Suosittelen ihan ehdottomasti. Harlan Coben on äärimmäisen taidokas kirjailija.


Harlan Coben
Saalistaja
2015
suom. Salla-Maria Mölsä
489 sivua

2 kommenttia:

  1. Cobenia on kehuttu paljon. Tämä arviosi vahvisti tunnetta, että hänen dekkareihinsa on syytä tutustua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa ehdottomasti lukea Cobenin kirjoja :)

      Poista