"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

maanantai 4. elokuuta 2014

Lukumaraton

 
 
 
Blogistanian kesälukumaraton IV jäi osaltani vähäiselle lukupanokselle työn häiritessä harrastuksia, joten päätin maratoonata itsekseni kun tarjoutui poikkeuksellisesti vielä mahdollisuus vapaapäivään kotona ilman lapsia.
 
Lukumaraton kestää 4.8. klo 21 - 5.8. klo 21 ja luen Sandra Brownin kirjaa Sinä vai sisaresi.
 
Takateksti:
Melina ja Gillian Lloyd ovat identtiset kaksoset ja parhaat ystävykset. Molemmat ovat älykkäitä, itsenäisiä ja menestyneitä liikenaisia. Melina ehdottaa, että he vaihtaisivat osia yhdeksi illaksi: Gillian tuuraisi Melinaa tämän seuralaispalvelussa ja tapaisi Yhdysvaltain kansallissankarin, ensimmäisen intiaaniastronautin, Christopher "Chief" Hartin. Gillian epäröi, sillä hän on käynyt aamulla keinohedelmöityksessä ja kaipaa lepoa. Niinpä Melina lupaakin huolehtia komea astronautin iltaohjelmasta.
Seuraavana aamuna Melina saa kuulla poliiseilta, että hänen rakas kaksoissisarensa on murhattu raa´asti kotonaan. Onko kyseessä yksittäinen psykopaatti vai voiko järjettömäntuntuisella murhalla olla muitakin syitä? Mikä on murhaajan suhde kuuluisaan uskonnolliseen johtajaan veli Gabrieliin? Melina luottaa vaistoonsa ja aloittaa omat tutkimuksensa. Apuna hänellä on eversti Hart, jonka sattuma on liittänyt kaksosten kohtaloon.
Sandra Brown tempaa lukijansa mukaan tarinaan, jonka loppu ei ole ennustettavissa. Siinä sekoittuvat rakkaus, suru, kosto, petos ja suuruudenhulluus - intohimoa unohtamatta.
 
 
Klo 21:12
Lukumaraton alkoi jo mutta tietokone ei ollut yhteistyöhaluinen, joten aloitus hiukan venähti teknisten ongelmia takia (jep, kannattaa alkaa tehdä blogipäivitystä just ennen maratonin alkua)...
 
Klo 8:25 / 22 sivua
Talo on hiljentynyt, joten aika ottaa hyvä asento lukutuolissa ja jatkaa maratoonausta.
 
Klo 15:30 / 104 sivua
Olisin saanut paljon enemmän sivuja kasaan tässä välissä jos en olisi nukkunut.. kahden tunnin.. kröhöm.. päiväunia. Lapset kotiutuivat jo, mutta toivon saavani luettua vielä jonkin verran ennen maratonin loppumista. Sivumäärän tuplaaminen tuntuu kaukaiselta tavoitteelta, muttei ollenkaan mahdottomalta.. Todella koukuttava kirja kyseessä. Jos lapset vain antavat, aion olla nenä kiinni kirjassa vielä loppumaratoninkin.
 
Klo 21:00 / 194 sivua
Ihan tavoitteeseeni en päässyt, mutta kovasti ei paitsikaan jäänyt. Kirja paranee vaan edetessään. Olen tainnut löytää uuden kirjailijan lempikirjailijoiden joukkoon. Mutta vielä en hehkuta enempää vaan painun jatkamaan kirjan loppuun maratonin loppumisesta huolimatta.

6 kommenttia: