"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

tiistai 12. elokuuta 2014

Pia Heikkilä - Operaatio Lipstick

Pia Heikkilä
Operaatio Lipstick
2013
284 sivua

 
Luin Operaatio Lipstickin ohella muutamankin kirjan, joten lukukokemus tästä kirjasta jäi aika hajanaiseksi. Se tuo siis pienen haasteen jotenkin järkevän blogitekstin kirjoittamiseen, mutta yritetään.
 
Operaatio Lipstick kertoo siis sotakirjeenvaihtaja Anna Sandströmistä, joka työskentelee Kabulin ympäristössä. Paljastuu, että Annan toimittajaystävän Kellyn poikaystävä Rich pyörittää samaan aikaan useampaa naista vaikka seurustelee Kellyn kanssa. Loppujen lopuksi Kelly saa tarpeekseen pettyripoikaystävästä. Heti sen jälkeen paljastuu, että Rich on muitakin hämäräpuuhia, asekauppaa talibaneille. Anna ja Kelly aikovat selvittää asiaa paremmin ja kostaa Richille. Kostolle annetaan nimeksi Operaatio Lipstick, ja siitä siis kirjan nimikin.
 
Kirjaa oli mainostettu lukuisista seksikohtauksista, mutta äh... eipä siinä juuri seksiä ollut. Olin pettynyt. Tarina jäi muutenkin jotenkin irralliseksi enkä saanut siitä otetta. Liekö johtuneen siitä, että luin kirjaa monessa osassa. Tai monessa osassa lukeminen siitä, etten saanut otetta kirjasta niin paljoa, että olisin lukenut sen ensin ja siirtynyt sitten vasta seuraavaan.
 
Pienen positiivisen lisän kirjaan tuo Mark, mies jota Anna ei saa mielestään. Ja onhan sotien keskellä olemassa se pieni chick lit, ja se saa kirjan lopussa lukijan hymyilemään.
 
Minulla on lukuvuoroa odottamassa jo seuraava osa Koodinimi Kajaali jolta odotan enemmän kuin tältä kirjalta siinä toivossa, että se jatkaisi siitä, mihin tämä kirja jäi. Juuri siitä, mikä sai hymyn huulille. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti