"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

sunnuntai 13. heinäkuuta 2014

Minna Lindgren - Ehtoolehdon pakolaiset


Ehtoolehdon pakolaiset jatkuu siitä mihin Kuolema Ehtoolehdossa -kirja jäi. Aiemmasta kirjasta tutut Irma, Siiri ja Anna-Liisa joutuvat nyt evakkoon Ehtoolehdon remontin takia, ja muuttavat parin muun kanssa kimppakämppään. Yhteisasuminen ei olekaan niin hohdokasta kuin he aluksi kuvittelivat, ja Ehtoolehdon remonttiin tuntuu sekoittuneen kaikenlaista hämärää.

Anna-Liisa on sen verran huonossa kunnossa virtsatieinfektion ja sairaalakierteen jäljiltä, että hänelle määrätään kotihoito uuteen kimppakämppään. Kotihoidon moninaiset puolet tulevat ilmi, ja varmasti jää ajattelemaan vanhusten osaa ja kotihoidon toimivuutta kun henkilökunta vaihtuu koko ajan ja kokemattomat hoitajat joutuvat yksin tekemään kotikäyntejä.

Kirja tempaa mukaansa ja käsittelee mustalla huumorilla monia vakavia, tapetilla olevia asioita, jotka edelleen mielletään tabuiksi (esim. eutanasia, saattohoito ja kuoleminen).

Helsinkiä kuvataan monipuolisesti ja kirjaa lukiessa voi melkein istua itsekin Irman ja Siirin kyydissä raitiovaunussa katselemassa Helsingin maisemia. Kyllä, tässäkin kirjassa raitiovaunulla matkustelu on isossa roolissa.

Tykkäsin kirjassa siitä, miten lämpimästi henkilöt suhtautuivat nuoremmille ikäpolville pelottaviinkin asioihin. Juurikin kuolemaan esimerkiksi. Ja kirjan viimeiset sivut saivat tipan linssiin. Niin kauniisti ne oli kirjoitettu. (en paljasta enempää, lukekaa itse)

2 kommenttia:

  1. Molemmat osat yhä lukematta. Pitääkin alkaa metsästää ykkösosaa kirjastosta. Kiitos postauksesi aikaansaamasta muistutuksesta. :)

    VastaaPoista
  2. Suosittelen kyllä molempia osia :)

    VastaaPoista