"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

tiistai 15. heinäkuuta 2014

Kesälukumaraton IV


Blogistanian kesälukumaratonin alku pääsi yllättämään minut ihan totaalisesti. Tänään aamulla heräsin ennen kellonsoittoa. Suunnittelin ensin tekeväni maratonpostauksen iltapäivällä töiden jälkeen, ja pientä etukäteisfiilistelyä. Mutta tajusin, että mun maratonhan alkaa TÄNÄÄN. Jäi siis suunnittelut aika vähille (lue: olemattomaksi). Nappasin kirjan töiden jälkeen hyllystä ja se oli siinä. Aluksi suunnittelin maratoonavani Ursula Poznanskin kirjalla Vii5i, koska viime maratonilla tykkäsin niin kovasti hänen toisesta teoksestaan, Sokeat linnut. Päädyin kuitenkin toiseen kirjaan, jotta saisin hiukan pienennettyä kirjastosta lainassa olevien kirjojen pinoa. Kesälukumaratonin kirjanani on Sandra Brownin uutuusdekkari Paljon pelissä. Aiemmissa lukumaratoneissani olen päässyt kolmensadan sivun huiteille, mutta nyt on aikataulujen ja lasten takia (kotona maratonin ajan) mahdotonta haaveilla mitään sen suuntaista, mutta jos nyt edes puolet aiemmista sivumääristä saavuttaisin, olisin oikein tyytyväinen.

Kesälukumaraton alkoi tänään aamuvuoron jälkeen, mutta oikeasti lukemaan pääsin vasta klo 17. Huomenna menen iltavuoroon, joten töihin asti maratoonaan. Harmi vaan, että ihan 24 tuntiin ei ole mahdollista.

klo 20:50 / 52 sivua
Ihan hyvä saavutus, ottaen huomioon, että lapset nukahtivat yöunille vasta juuri ennen kuin aloin tätä postausta tehdä. Kieltämättä haasteellista lukea kun 2,5-vuotias hyppii sylissä ja hokee "äiti, mitä sä teet?".

Lopetin kesälukumaratonin keskiviikon puolella juuri ennen iltavuoroon lähtöä, klo 13:00. Yhteissivumäärä 101. Mutta sainpahan juuri ja juuri luettua edes yli sata sivua. Maratoonaaminen on aina yhtä mukavaa. Ja hienoa huomata, että tällaisissakin puitteissa (työt ja perhe) lukeminen onnistuu. Ja onhan tuo saavuttamani sivumäärä paljon enemmän kuin mitä keskimäärin luen vuorokaudessa (10-20 sivua). Maraton oli hyvä muistutus siitä, että kyllä aikaa järjestyy lukemiselle kun vain järjestää. Ja kirjan maailmaan pääsee ihan erilaisesti sisälle kun lukee pitemmän pätkän kerralla, vaikka sitten lukisikin harvemmin.

9 kommenttia:

 1. Tsemppiä ja kestävyyttä maratonille! Minä olen tänään lukenut vauvan ehdoilla, enkä todellakaan pääse valtavilla sivumäärällä kehumaan. Mutta kivaa on ollut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mieluummin luen vuorokauden aikana vaikka vain pari kolme tuntia ajatuksella kuin yrittäisin väkisin saada hirmuisen sivumäärän luettua. Eikä tämä mikään kilpailu ole.

   Poista
 2. Tämä oli mukava tapahtuma, kiitokset emännyydestä! Yhteenvedon teko oman blogin puolelle venähti enemmän kuin oli tarkoitus... fiksumpi veto sinulta tehdä molemmat "kerralla kuntoon". :)

  VastaaPoista