"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

torstai 8. toukokuuta 2014

J.K. Johansson - Noora


Palokaski -sarjan toinen osa kertoo Noorasta, kuten nimestäkin voi päätellä. Eka osan lukemisesta on jo vuosi aikaa, joten moni asia oli tässä välissä päässyt unohtumaan, mutta hyvin palautui mieleen tätä kirjaa lukiessa.

Noora jatkaa siitä mihin Laura jäi. Kirjan alussa löydetään ekassa osassa kadonneen Lauran ruumis. Heti seuraavassa luvussa tutustutaan Nooraan. Noora haluaisi olla kuten Laura, suosittu. Hän keksiikin perustaa blogin, jossa kirjoittelee kuvitteellisestä elämästään, shoppailuistaan ja matkoistaan. Oikeasti hän on vain Palokaskessa ja lavastaa kuvia todisteeksi blogissa kertomille tapahtumilleen.

Kirjaa kerrotaan myös Korhosen, Niken ja Mian näkökulmasta, jotka tulivat tutuiksi jo ensimmäisestä osasta. Heidän henkilöhahmonsa ja siviilielämänsä syvenevät tässä osassa.

Viimeiset luvut ovat erittäin jännittäviä. Vaikka lukija saa tässä osassa jo osaan kysymyksiä vastauksen, vielä jää paljon kysymyksiä ilmaan.

Tarina on erittäin viihdyttävä. Tykkäsin tästä osasta enemmän kuin ensimmäisestä, joten kolmannen suhteen odotukset on korkeilla. Ekasta kirjasta olin kirjoittanut blogiinkin siitä, että tuli mieleen nuortenkirja. Tässä sitä pelkoa ei ollut, vaan kyse todellakin on dekkarista.

Suosittelen.

Kirjan kolmas osa Venla ilmestyy maaliskuussa 2015.

1 kommentti:

  1. Piti tulla ihan blogiasi kurkkimaan, vaikka olenkin näköjään seuraajana. :) Mutta ihan totta, meillä on hämmästyttävän samanlainen kirjamaku! Etusivulta olen lukenut kaikki kirjat mitä sinäkin, ja tykännyt samoista. Ihanaa miten blogimaailmassa kohtaa sielunsisaria. :)

    VastaaPoista