"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

torstai 12. syyskuuta 2013

Jalkanen & Pudas - Rivien välissä

 
 
 
Tässä kirja jonka innoittamana aloin uudistamaan blogiani, mutta jonka loppuun lukeminen tuntui kestävän ikuisuuden..
 
Kirjassa oli paljon hyviä vinkkejä itse bloggaavalle, mutta myös heille, jotka eivät bloggaa itse vaan ainoastaan lukevat toisten blogeja. Kirja antaa hyvän kokonaiskäsityksen kirjablogien maailmasta.
 
Kirjassa vilisi paljon "liian hienoja" sanoja. Itse korkeakouluopiskelijana ymmärsin litteroinnit ja muut, mutta ne olisi voinut kirjoitta "kansankielisesti". Tai ehkä olen vain niin korviani myöten täynnä kaikkea tutkimuksiin viittaavaakaan, kun juuri vihdoin sain itse oman opinnäytetyöni kansitettua ja palautettua kahden vuoden uurastuksen jälkeen - no okei, ehdin tuossa kahdessa vuodessa synnyttää myös kaksi lasta, mutta olen silti totaalisen ähky kaikelle tutkimukselle, tutkimiselle ja muulle.. 

Kirjaan oli koottu mielenkiintoisesti sekä kirjabloggaamisen historia, nykyisyys ja tulevaisuus että verrattu kirjabloggaamista muuhun bloggaamiseen ja lehtien kirja-arvosteluihin. Olen varma siitä, että kirjabloggaaminen tulee olemaan entistä enemmän kustantamoiden mainontakanava. En vaan ole ollenkaan varma, onko se hyvä vai huono asia. Haluisin kuitenkin, että kirjablogit pysyisivät nimenomaan harrastuksekseen lukijoiden mielipiteidenjakokanavana. Sen mitä olen kirjablogeja itse lukenut ja törmännyt kustantamoiden arvostelukappaleisiin, ne on kuitenkin rehellisesti mainittu blogissa arvostelukappaleiksi eivätkä ne mielestäni ole vaikuttaneet puolueellisesti bloggaamiseen.

Lukemisesta jäi kuitenkin kaiken kaikkiaan "hyvä maku" ja kirjan voisi ostaa omaankin kirjahyllyyn jos vastaan tulee..

2 kommenttia: