"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

perjantai 16. elokuuta 2013

Lukumaraton

24 tunnin lukumaraton alkaa vajaa puolen tunnin päästä, joten aika tehdä alkuvalmisteluja. Kirjapino on jo keittiön pöydällä odottamassa ja ensimmäine kirja valittu. Aloitan lukemalla Anna Janssonin kirjan , jolla pääsen varmasti hyvään lukuvauhtiin.

Alkutunnelmat nyt näin ennen maratonin alkua on vähän jännittyneet. Mieleisiä kirjoja on monta, joten siitä ei varmastikaan jää kiinni, mutta oma kestävyys jännittää. Sotasuunnitelma on lukea klo 9 -15 mahdollisimman tiiviisti. Kolmelta teen muulle perheelle ruuan, syödään ja siirryn kuopuksen (ikää 2kk)  kanssa 60 km päähän vanhempieni luo kaupan kautta joten lukemiseen tulee väkisinkin parin kolmen tunnin tauko. Illalla vielä muutaman tunnin spurtti, välillä nukkumaan ja aamulla viime hetken sadat sivut. Katsotaan miten suunnitelmani toteutuu.

Päivitän tähän alle maratonin edistymistä. Tervetuloa seuraamaan. Tsemppaaminen on sallittua ;)

- - -

klo 10:54 / 38 sivua
Ekana kirjana Anna Janssonin Loputon uni. Voi hitto, ei etene mun maratoni niin kuin Strömsöössa. Ekan tunnin aikana luin 35 sivua, nyt oon saanu luettua KOLME. Häiriötekijöinä pieni kuopukseni, joka kylläkin juuri nukahti ulos vaunuihin päiväunille sekä äiti, joka soitti ja puhui mun mittapuussa ihan liian kauan. Siis yleensä on kiva kun äiti soittelee, mutta ei nyt kun mulla olisi kerrankin muutakin tekemistä. Mutta jatketaan. Kirja on mielenkiintoinen, joten motivaatiosta tai kiinnostuksesta ei ole puute.

klo 15:58 / 60 sivua
Lukemiseen tuli muutaman tunnin tauko ja siksi vasta noin olemattoman vähän sivuja. Piti käydä hoitamassa asioita ja siirtyä kotoa 60 km päähän vanhempieni luo. Mutta nyt on taas aikaa lukemiselle. Arvasinkin, että mitään hirmu suuria sivumääriä on turha tavoitella ja oman tavoitteeni asetinkin sen mukaisesti. 500 sivua on mulle ihan hyvä tavoite, ja vielä ihan saavutettavissa koska onhan tässä lukuaikaa jäljellä 17 tuntia :) Seuraavilla maratonkerroilla on sitten hyvä parannella saavutusta vaikka joka kerta sadalla sivulla lisää. Mutta nyt takaisin kirjan pariin.

klo 20:35 / 130 sivua
Lukeminen edistyy hitaasti. Olen kuitenkin onnistunut saavuttamaan jo yhden tavoitteeni. Nimittäin sen, että luen yhtäjaksoisesti enemmän kuin 10 sivua. Kuopuksen syntymän jälkeen on tuntunut kovin vaikealta keskittyä lukemiseen kerralla kovin pitkäksi aikaa. Siis vaikka lapset ovat nukkuneet ja mies ollut jossain menossa, olen lukenut kerralla ehkä sen 10 tai 15 sivua ja sitten keksinyt jotain muuta tekemistä - yleensä avannut television ja ottanut käsityön esiin.

klo 00:04 / 272 sivua
Edellisen tilannekatsauksen jälkeen kuopus nukahti yöunille, joten minäkin pääsin kunnolla lukuvauhtiin. Nyt on pakko ruveta nukkumaan. Laitan kuitenkin herätyksen soittamaan kuuden tunnin päästä loppuspurttia varten. Pikkuneiti kun luultavasti herää aikaisina aamun tunteina syömään, mutta nukkuu tyytyväisenä ainakin puoli kymmeneen. Hyvä sauma siis kuroa täyteen edes 400 sivua.

klo 9:00 / 292 sivua
Maraton on päättynyt, urgh! Jäin pahasti tavoitteestani, yli 200 sivua. Aivan kuten ajattelinkin, pikkuneiti heräsi puoli kuudelta syömään. Luin siinä vielä 20 sivua sen jälkeen, mutta uni vei voiton ja ajattelin, että kun en kuitenkaan siihen 500 sivuun yllä ni olkoon...

Tämä oli ihka ensimmäinen maratonini, joten sen puoleen olen ihan tyytyväinen saavutukseeni. Pidän myös mahdollisena sitä, että kisakunto ensimmäisen 100 sivun kohdalla. Telkkaria en katsonut, käsitöitä en tehnyt vaan keskityin vain lukemiseen silloin kun se muilta (vauvalta, kaupassa käynniltä, autolla ajamiselta yms.) oli mahdollista.

Seuraavan lukumaratonin tavoitteena on tuplata nyt luettu sivumäärä, ja lukea 600 sivua vuorokaudessa.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti