"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

lauantai 23. maaliskuuta 2013

Sara Blædel - Nimimerkki Prinsessa


"Kööpenhaminalainen etsivä Louise Rick on saanut vaikean tehtävän: hänen on löydettävä raiskaaja, joka on houkutellut uhrinsa ansaan väärän nettideittiprofiilin turvin. Kun toinen uhri löytyy kuolleena eikä Louisen paras ystävä Camilla suostu luopumaan deittailusta, paine rikollisen löytämiseen kasvaa. Louise päättää luoda itsekin profiilin houkutellakseen miehen esiin…

Nimimerkki Prinsessa on tiivistahtinen ja monitahoinen dekkari ajankohtaisesta aiheesta, nettideittailusta. Sara Blædelin suosituissa dekkareissa on vahva naisnäkökulma ja niitä on kehuttu mm. urbaanin karheasta tunnelmasta. Kirjat on myyty 16 maahan, joukossa kaikki Pohjoismaat ja myös Yhdysvallat (jättikustantaja Little, Brown). Louise Rick -dekkarisarjassa on jo seitsemän osaa, ja Karisto julkaiseekin seuraavan teoksen Kun ét liv syksyllä 2013. "

Alkuun lukeminen takkuili, koska tuntui haastavalta pysyä nimien perässä. En ottanut selvää tanskalaisista nimistä, olivatko miehiä vai naisia. Meinasin alkuvaiheessa jättää muutamaan kertaan kirjan kesken, mutta kun tuli ruumis ni innoistuin hiukan. Ehkä olen sitten niin tottunut murhakirjoihin, että dekkarissa pitää olla murha. Loppua kohden kirja parani ja piti otteessaan.

Odotin kirjalta enemmän koska Sara Blædelia tituleerataan tanskalaiseksi dekkarikuningattareksi. Mielestäni todelliset dekkarikuningattaret tulevat kuitenkin Ruotsista ja tämä kirja jäi keskinkertaiseksi. Ehkä syksyllä ilmestyvä seuraava kirja korjaa tilannetta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti