"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

maanantai 29. joulukuuta 2014

Rake Tähtinen - Musta Joulu

 


Petäjämäki viettää rauhallista jouluaattoa 6-vuotiaan tyttärensä kanssa, kun saa puhelun, että kerrostaloasunnosta on löydetty surmattu nainen. Petäjämäen on keskeytettävä joulun viettonsa, vietävä tytär takaisin ex-vaimolleen ja lähdettävä töihin. Murha saa rituaalimurhan piirteitä. Johtolankoja ei ole, eikä epäiltyjä. Ja kohta tulee lisää ruumiita.

Musta joulu on Tähtisen esikoisdekkari ja sen huomaa tekstin ajoittaisesta hapuilemisesta sekä turhista selittelyistä. Tykkäsin kuitenkin tarinasta. Ja Tähtinen hienosti kuljetti koko kirjan läpi sivujuonta Petäjämäen siviilielämästä, huolesta ettei voinutkaan viettää aikaa pienen tyttärensä kanssa ja ehkä pienestä hetkittäisestä naisenkaipuusta.

Jännittävän lisän kerrontaan tuo se, että lukija tietää myös murhaajan ajatuksia aina pienen pätkän silloin tällöin. Ja loppua kohden jännitys vain tiivistyy kun myös Petäjämäelle läheinen ihminen joutuu murhaajan kynsiin.

Tykkäsin myös siitä, että tapahtumat oli sijoitettu ihan oikeaan kaupunkiin ja se ei tällä kertaa ollut Turku, Tampere tai Helsinki, niin kuin kirjoissa yleensä, vaan Uusikaupunki.  Ja aina kun kirjassa vilahtelee tuttuja paikkoja, esimerkiksi tässä kesämökkikaupunkina Eurajoki, sydämessäni liikahtaa joku pieni osa joka saa hymyilemään.

Vaikka tekstillisesti kirja ei ollut erityisen hyvä, juoni oli niin mukaansa tempaava, että tykkäsin tästä kovasti. Ja pitääkin metsästää Rake Tähtisen muutkin kirjat lukulistalle.

Muut Petäjämäki-dekkarit ilmestymisjärjestyksessä:
- Hiljaisuuteen haudattu
- Arvottomat
- Tapettu illuusio
- Kylmä käsi
- Sidotut kohtalot

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti