"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

tiistai 9. joulukuuta 2014

Jasu Rinneoja - Myrkyttäjä
Myrkyttäjä kertoo Renqvistin perheestä, jonka isä Markku on maannut jo vuoden koomassa mutta alkaa nyt osoittaa yllättäen elonmerkkejä. Tarinan keskiössä on äiti Saara, tytär Paula ja poika Pasi. Tarinan edetessä alkaa paljastua henkilöiden taustoista yhtä ja toista eikä kaikki toiminta kestä päivänvaloa.

Perheen lisäksi tarinassa on mukana työkavereita, ystäviä ja sukulaisia. Tuntuu ainakin aluksi vaikealta pysyä kärryillä kuka kukin on ja mikä heidän suhde perheeseen on. Kun kirja on päässyt tarpeeksi pitkälle, tulee olo että henkilöitä on juuri tarpeeksi luomaan monipuolinen juonikuvio. Mutta tosiaan alkuun olisi voinut miettiä henkilöiden tuomista "näyttämölle".

Henkilöiden monipuolisuus mahdollistaa monipuolisen katsontakannan ja kun tarinaa kerrotaan monesta eri näkökulmasta, se koukuttaa lukijan. Henkilöt tietää paljon enemmän ja rivien väliin jää asioita, jotka pakottavat lukemaan eteenpäin.

Lukijalle tulee paljon kysymyksiä kirjan edetessä ja kaikkiin tulee ratkaisu lopussa. Ja monenlaisia asioita lukija jää kirjan jälkeen miettimään.

Erittäin onnistunut lukukokemus siis.

2 kommenttia:

  1. Kiva että sinäkin pidit. Meidän kirjamakumme kohtaavat melkein aina. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tykkäsin kyllä. Pitääkin etsiskellä kirjastosta Rinneojan muita dekkareita. Siinä mielessä oli tosi hyvä dekkari, että poliisien osa jäi todella pieneksi ja enemmän keskityttiin henkilöiden väleihin.

      Poista