"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

Sandra Brown - Naamioleikki

Sandra Brown
Naamioleikki
1995
466 sivua
 

Vihdoin sain tämän kirjan loppuun. Oli kyllä aikamoista kahlaamista. Periksi en voinut kuitenkaan antaa, koska haluan lukea KAIKKI Brownin kirjat...

Takakansi: Cat Delaney on tv-näyttelijä, sarjafilmin ihailtu, juhlittu tähti. Hänen henkensä pelastuu lääketieteellisen ihmeen ansiosta: hän saa uuden sydämen. Useille potilaille on siirretty sydän samana päivänä, ja niinpä Cat ei tiedä, keneltä hän on sydämensä saanut. Hän tietää vain, että hän ei halua jatkaa näyttävää uraansa, vaan hänen on muutettava elämänsä suuntaa. Hän muuttaa Hollywoodista Texasiin ja ryhtyy vetämään tv-ohjelmaa, joka pyrkii auttamaan sairaita, orpoja lapsia. Näin hän asettaa rakkauden ja myötätunnon kuuluisuuden ja arvostuksen edelle. Siellä hän myös tapaa Alex Piercen, rikoskirjailijaksi ruvenneen entisen poliisin, joka kohtelee häntä naisena, ei tv-julkkiksena eikä sydänpotilaana. Kun vaara iske, Alexiin hän voi turvata - vai voiko sittenkään? Cat ei vielä aavista, että ihmiset hänen ympärillään ovat aivan muuta kuin miltä näyttävät ja että vaaran verkko on alkanut kiristyä hänen ympärillään. Mutta kun hän saa kuulla kauheista "onnettomuuksista", joihin muut sydänpotilaat ovat joutuneet, hän käsittää että tuntematon tappaja vaanii hänen jokaista askeltaan.

Kirjan idea oli oikeinkin hyvä, mutta toteutus ontui aika tavalla. Alku oli mukaansa tempaava ja viimeiset 50 sivua oli pakko lukea yhdeltä istumalta, mutta se väli... voi huoh.. Paljoa en liiottele jos totean, että se oli pelkkää seksiä ja parisuhteita. Sitten taas jossain 400. sivun paikkeilla muistettiin, mistä oli kyse ja palattiin asiaan. Tekstin suomennos ontui ajoittain todella pahasti, ja se vaikutti kyllä myös lukukokemukseen.

Se kertoo tästä kirjasta paljon, että saman pituisen keskivertokirjan luen noin viikossa ja tämän lukemiseen meni yli kuukausi.Sandra Brownin kirjoista vielä lukematta:
- Salaisuus ja kosto
- Naamioleikki
- Tavoittamaton
- Toisen naisen kasvot
- Verenpunainen karnevaali
- Sanoinkuvaamaton
- Alibi
- Kuuma uutinen
- Sinä vai sisaresi
- Kateuden polte
- Mieletön ihastus
- Hämärän sylissä
- Hehkuvat tunteet
- Kylmän kosketus
- Harhalaukaus
- Likaista peliä
- Savuverho
- Nopeita leikkauksia
- Kova luu
- Paljon pelissä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti