"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

tiistai 22. lokakuuta 2013

extempore - lukumaraton

Ei turhaa stressaamista tai miettimistä. Päätin yllättää itsenikin ja aloittaa lukumaratonin ihan näin extempore. Ensin meinasin, että aloittaisin huomenna mutta miksi turhaan siirtää huomiselle mitään sellaista, mitä voi tehdä jo tänään. Aloitan siis lukumaratonin kellon lyödessä seuraavan tasatunnin, eli vajaa 20 minuutin päästä klo 9. Ja maratonhan loppuu sitten vastaavasti huomenna klo 9. Kotona on lukemattomia kirjoja joten tämä yllätysmaraton on siitäkin hyvä, etten ehdi haalia kirjastosta lisää vaan yritän pärjätä niillä joita löytyy kotoa.

 
 
Kirsti Ellilä - Kaivatut (kesken, mutta vain maratonilla luetut sivut lasketaan)
Anna Jansson - Jäljet lumessa
Tuija Lehtinen - Morsiuskamari
Sari Luhtanen - Tuulin viemää
Linda Howad - Vapaata riistaa
Natascha Kampusch - 3096 päivää
Pia Heikkilä - Operaatio Lipstick
Karin Slaughter - Sokaistu
Karin Slaughter - Riistetty
Reijo Mäki - Sheriffi
 
 
Viime maratonilla sain luettua vain 292 sivua erinäisten häiriötekijöiden takia. Siispä ainakin tuo sivumäärä tulisi saada rikki.
 
Päivittelen tähän alle lukumaratonini etenemistä. Tervetuloa seuraamaan!
 
*******************************************************************************
 
 
klo 10:50 / 31 sivua
Maraton aloitettu Janssonin kirjalla. Takuuvarmaa laatua, jolla pääsee hyvin vauhtiin. Siitä huolimatta maraton alkoi huonosti, mutta tästä on hyvä tsempata eteenpäin. Kuopus (4kk) heräsi heti ysin jälkeen ja nukahti vasta hetki sitten, joten mitään huippusuoritusta ei ollut odotettavissakaan.
 
klo 13:25 / 107 sivua
Luin vielä jonkun aikaa Janssonin kirjaa, mutta kaipasin kevyempää luettavaa rinnalle, joten aloitin Tuija Lehtisen Morsiuskamarin. Yritän testata, kumpi on keskittymisen ja jaksamisen kannalta tehokkaampaa: pitkään sama kirja vai muutaman kymmenen sivun pätkä kirjasta ja vaihto täysin erilaiseen.
 
klo 18:10 / 143 sivua
Hain esikoisenkin (1v 10kk) hoidosta kotiin kolmelta, joten en odottanut mitään ihmeellistä sivumäärä tähän kohtaan. Toivon kunnon spurttia illalla kun lapset on menneet nukkumaan.

klo 6:40 / 155 sivua
Eipä tullut iltaspurttia vaikka lapset olivatkin nukkumassa.. Yövalvomisten takia olen väsynyt enkä jaksanut keskittyä kirjaan vaan tuijotin televisiota. Sain mä illalla huimat 12 sivua luettua.

klo 9:00 / 239 sivua
Maraton ohi enkä ihan päässyt tavoitteeseeni. Ehkä se vaan on fakta, että pienet lapset ja onnistunut lukumaraton on vaan mahdoton yhtälö. Sen verran kuitenkin kirjoja sain eteenpäin, että jäin niihin koukkuun ja nyt tulee varmasti kaikki kolme kirjaa luettua lähipäivinä loppuun. En vielä päivittele luettuja sivuja kokonaissivumäärään tuohon 10 000 - sivun tavoitteeseen vaan vasta sitten kun koko kirja on luettu. Pysyn paremmin perillä oikeasta sivumäärästä.
 4 kommenttia: