"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

tiistai 31. tammikuuta 2017

Leena Lehtolainen - Tiikerinsilmä


Hilja Ilveskero saa toimeksiannon suojella 92-vuotiasta Lovisa Johnsonia, joka on vakuuttunut siitä, että joku yrittää murhata hänet. Isossa kartanossa asuva Lovisa tuntuu olevan oikeasti vaarassa, ja Hilja yrittää selvittää kuka on kaiken takana. 

En ole tykännyt Lehtolaisen aiemmista Hilja Ilveskero -kirjoista. Olen liian suuri Maria Kallio -fani sulattaakseni tämän kansainvälisiä sfäärejä hipovan sankarin. Sen takia aioinkin ensin jättää Tiikerinsilmän lukematta, mutta kuultuani kirjasta kehuja, päätin kuitenkin antaa tälle mahdollisuuden. Ja se kannatti. Hilja on hahmona hiotumpi ja uskottavampi tässä kirjassa kuin aiemmassa trilogiassa. Tykkäsin kovasti ja tarina tempaisi mukaansa. Koko ajan tuli uusia koukkuja, jotka pitivät otteessaan. Ehkä pitäisi siis myös kokeilla uudelleen lukea aiempaa Ilveskero -trilogiaa. 

Kirjassa on paljon Agatha Christiemaista kerrontaa, johtunee varmaan siitä on tapahtumapaikkana on kartano ja epäilyt hyvinkin suljetusta piiristä. Ja loppuratkaisu yllättää. 

Leena Lehtolainen
Tiikerinsilmä
Tammi 2016
344 sivua

arvosana: 4/5 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti