"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Keväinen lukumaraton

Voi miten olenkaan laiminlyönyt kirjablogiani. Olen ollut niin villasukkien tekemisen lumoissa, että lukeminen on jäänyt ihan kokonaan. Anteeksi, anteeksi, anteeksi! Nyt alkaa vihdoin olla loppusuora tilauksissa ja aika keskittyä myös lukemiseen. Iltaisin olen lapsia nukuttaessa lukenut Seppo Jokisen uusinta dekkaria, ja siitä tulee postausta lähipäivinä. 

Eilisen aamuvuoron jälkeen alkoi eka pätkä kesälomasta. Loput kolme viikkoa sitten elokuussa. Mutta mikä olisikaan nyt parempi tapa juhlistaa alkanutta lomaa kuin tarjota itselle mahdollisuus paketa kaikkea arkihulinaa lukumaratoniin. 

Lukumaratonille kasasin pinon kirjoja, jotka ovat suosikkikirjailijoitani mutta kirjat ovat odottaneet lukuvuoroa jo hetken. Osaa kirjoista olen jo pienen matkaa lukenut, mutta ovat jääneet kesken. Ja valitsin ne tähän pinoon sen takia, että niihin olisi helppo tarttua siinä kohtaa kun lukeminen alkaa jumittaa. 

Lukumaratonin kesto: su 8.5. klo 11 - ma 9.5. klo 11
Tervetuloa seuraamaan! Ja kommentit ovat enemmän kuin tervetulleita. Päivittelen tunnelmia ja sivumäärän etenemistä 2-3 tunnin välein, fiiliksen mukaan.

klo 11:00 / nyt se alkaa!
Ensimmäistä kirjaa pohdin oikein ajatuksen kanssa. Haluaisin tarttua koko pinoon kerralla, mutta se ei ole mahdollista. Harmi. Pakko siis valita.. ööö.. tuota... taidan aloittaa Jojo Moyesin kirjalla. Se on jo valmiiksi kesken, joten eiköhän sillä saisi päälle hyvän lukuflow´n. Jatkan siis kirjaa nyt sivulta 155.  

klo 13:15 / 50 sivua
Voi jukra, miten koukuttava kirja! Kaksi tuntia meni ihan hujauksessa. Alkuun pieni ääni sisälläni muistutteli siitä, mitä kaikkea muuta pitäisi nyt tehdä. Mutta äkkiä se hiljeni ja kirja tempaisi mukaansa. Nyt on välipala syöty ja takaisin kirjaan pariin.

klo 15:50 / 71 sivua
Kotitöitä, ruuanlaittoa ja hiukan ulkoilua. Eiköhän tästä taas pääse lukuvauhtiin :)  

klo 19:05 / 136 sivua
Voi miten ihanaa lukeminen onkaan! <3

klo 21:30 / 183 sivua
 Lapset nukkumassa, joten nyt sänkyyn kirjan kanssa. Luen niin kauan kuin silmät pysyvät auki ja jatkan sitten aamulla. 
 
klo 8:30 / 212 sivua
Aamuhommat tehty, joten nyt keskityn kirjaan vielä loppumaratonin.

klo 11:00/ 314 sivua/ lukumaraton päättyi!
Huh, teki niiiin hyvää ottaa luvan kanssa omaa aikaa kaikesta muusta ja lukea kirjaa. Moyesin kirjan sain päätökseen ja ehdin vielä aloittaa Jungstedtin kirjaa ihan tuossa loppumetreillä. Lukumaratonin ansiosta lukujumi selätetty. Nyt hierojalle selättämään lihasjumit ja sitten takaisin kirjojen pariin.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti