"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Tess Gerritsen - Murha leikkaussalissa
Ah, Gerritsenia Harlequin-pokkarina. Pieni ripaus romantiikkaa oli toki tässäkin kirjassa, mutta muuten taattua Gerritsenin jännitystä. Olen näitä Tess Gerritsenin kirjoittamia pokkareita yrittänyt bongailla ruokakaupan hyllyltä, mutta tämä sattui silmään kirjaston pikalainana (laina-aikaa viikko eikä sitä saa uusittua).

Murha leikkaussalissa kertoo anestesialääkäri Kate Chesnesta, joka ulkopuolisen silmin on tehnyt hoitovirheen kun potilas kuolee leikkauspöydälle, mutta Kate vakuuttaa ettei virhettä ole tapahtunut vaan joku on murhannut potilaan ja yrittää tuhota Katen uran.

Kate menee juttelemaan vastapuolen asianajajan, David Ransomin kanssa tarkoituksenaan yrittää vakuuttaa syyttömyytensä. Aluksi David ei usko Katea ollenkaan, mutta kun ruumiita alkaa tulla lisää, David kiinnostuu tapauksesta - ja Katesta.

Kirja on todella hyvä, ja Gerritsenin tapa kirjoittaa pitää todellakin otteessaan. Ja juonen mausteeksi punottu rakkaustarina tuo hyvän lisämausteen.

Vaikka tarinassa on paljon henkilöitä, ovat he sen verran erilaisia, että lukija pysyy hyvin kärryillä, kuka on kuka.

Suosittelen myös näitä Harlequin-pokkareita Gerritsenilta. Ja nämä todellakin ovat paljon muuta kuin vain höttöistä vaaleanpunaista hömppää. 

Tess Gerritsen
Murha leikkaussalissa
2014
suom. Viivi Vainonen
313 sivua

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti