"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

lauantai 31. tammikuuta 2015

Mari Jungstedt - Viimeinen näytös


 (Luin kirjan e-kirjana, joten siksi ei nyt ole omaa kuvaa kirjasta vaan netistä poimittu.)

Uusi Jungstedtin dekkari on ilmestynyt, ja luettu! Jee! 

Visbyssä vuosittain pidettävän keskustelutapahtuman aikana tapahtuu murha. Ruotsalaislehden ärhäkkä toimittaja Erika Malm löytyy hotellihuoneestaan kuolleena. Tutkinnassa löytyy viitteitä avioliiton ulkopuolisesta suhteesta sekä uusnatsien uhkaiskirjeitä. Kirjassa käsitellään myös yhtä pitkään auki ollutta juttua, ja se saa vihdoin päätöksen. Knutas on vihdoin virallisesti eronnut ja hänen välit Karinin kanssa lämpenevät. Jokaisessa kirjassa mukana ollut Johan tekee myös omia tutkimuksiaan, ja siinä sivussa pohtii perhe-elämää ja parisuhdettaan. 

Sopivassa määrin parisuhdepohdinnat keventävät ja tuovat ilmavuutta kerrontaan, mutta tässä sitä oli todella paljon eri tahoilla joten jossain kohtaa tuli sellainen olo, että murhatutkinta jää taka-alalla ja enemmän puidaan parisuhdeongelmia. Mutta Jungstedt säilytti tasonsa kaikesta huolimatta tässäKIN kirjassa. 

Loppuratkaisusta sen verran, että meinasin jossain kohtaa lopettaa lukemisen, mutta onneksi luin loppuun asti.

Jungstedtia saadaan lukea lisää jo toukokuussa kun seuraava kirja, Joka yksin kulkee, ilmestyy.

1 kommentti:

  1. Kiinnitin huomiota tuohon kanteen. Luin joskus Jungstedtin kirjoja ja pidinkin. Sitten kyllästyin kansiin ja nimiin. Ne olivat aina yhtä ja samaa. En muistanut, olinko lukenut vai en takakannen tekstin perusteella. Kannoin kirjan kotiin ja huomasin lukeneeni. Nyt voisin palata takaisin hänen lukijaksi.

    VastaaPoista