"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

tiistai 18. marraskuuta 2014

Tuija Lehtinen - Armon aika


Tuija Lehtinen
Armon aika
355 sivua
Otava, 2014
mistä: arvostelukappale

     Armon aika kertaa Mona Merestä, joka jättää vanhan elämänsä ja laimentuneen avioliiton Berliinissä taakseen ja muuttaa pienelle paikkakunnalle töihin enonsa Armon omistamaan apteekkiin. Hän tutustuu samalla uusiin miehiin ja pohtii sukulaistensa edesottamuksia. Kirja oli niin mukaansa tempaava, että toivoisin tästä henkilögalleriasta ilmestyvän vielä uusiakin kirjoja.

Mona on helposti samaistuttava henkilö. Hänellä on inhottava exä (kenelläpä ei ;) ), toteutumattomia lapsihaaveita ja ystävät kadonneet parisuhteen aikana. Nyt hän etsii uutta suuntaa elämälleen ja uusia ihmissuhteita ympärilleen.

Aina on positiivistä bongata pienen pieniä paikkakuntia kirjoista, eikä kaikki ole kotoisin Turusta, Tampereelta tai muusta isosta paikkakunnasta. Nyt yksi kirjan henkilöistä oli kotoisin Nakkilasta. Hih.

Kirjaa lukiessa hihittelin kömmähdyksille, mutta kirja myös yllätti käänteillään ja saa vihaamaan tiettyjä kirjan henkilöitä. On aina positiivista kun kirja herättää koko tunneskaalan lukemisen edetessä. Todellinen lukuELÄMYS. Hyvin herkullisena hahmona mieleen jäi Lilian King, uransa jo parhaat päivät nähnyt iskelmätähti. Hänen turkkinsa näkee verkkokalvoilla, pikkupiskin (jonka hankkii kirjan edetessä) räksytyksen kuulee ja imelän hajuvesipilven haistaa.

Minulla on hyvin harvoin arvostelukappaleita, mutta tämä oli kirja jonka halusin, pyysin ja sain. Pakkohan se oli kun kuulin mitä kansilieve pitää sisällään. Olen kriiseillyt blogini kanssa ja miettinyt sen kohtaloa "kun ei tätä kuitenkaan kukaan lue". Noh, ei se ihan niinkään taida olla. Tämän suurempaa arvostusta pieni kirjabloggari ei voi saada:


3 kommenttia:

  1. Eikö toi Lilian King oo ollu jossain toisessa kirjassa myös?

    VastaaPoista
  2. Lilian King oli Rafalin enkeli kirjassa, kuten myös Mikaelan enkelit kirjassa. :) Ja Emmi, kyllä sun blogia lukee ihmiset! Niin kustantajat kuin muutkin. Pidä tästä kiinni! <3

    VastaaPoista
  3. Tuo kirja vaikuttaa kiinnostavalle. Olen ohittanut tuon nimen takia. Luin blogini alussa aivan kamalan kirjan, minusta nimi oli sama, mutta tekijä ei täsmää, eikä se ollut Otavan. Se kertoi vanhemmasta ajasta, ja siinä esitetyt asiat ärsyttivät minua.

    VastaaPoista