"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Mari Jungstedt - Neljäs uhriAnders Knutas tutkii rikosta gotlantilaisessa pikkukaupungissa. Idyllisessä Klintenhamnin pikkukaupungissa Gotlannin länsirannikolla tapahtuu pankkiryöstö. Ryöstäjät pakenevat moottoripyörillä ja asettuvat läheiseen autiotaloon. Kun poliisit ehtivät paikalle, he löytävät vain yhden ryöstäjistä - murhattuna raa'asti teloitustyyliin. Kaikki tuntuu viittaavan Gotlannin moottoripyöräjengeihin, mutta vaisto ohjaa tapausta tutkivaa Anders Knutasia etsimään ratkaisua mysteeriin menneisyydestä.

Tykkäsin kirjasta hurjasti. Jungstedtilta on tullut niin monta hyvää kirjaa, että vähän pelolla olen odottanut, milloin tulee floppi. Mutta tämä se ei ollut. Jungstedtin tapa kirjoittaa kohtauksittain ja jättää tilanne osittain auki silloin tällöin, saa lukijan todella koukkuun ja toimii.

Tuntuu, että aikaisemmissa kirjoissa toimittajana työskentelevän Johanin ja hänen vaimonsa Emman arki on ollut isommassa roolissa ja Johan ja Knutas ovat tehneet yhteistyötä. Tässä kirjassa sitä ei juurikaan ollut ja se oli pienoinen pettymys.

Loppuratkaisu oli yllättävä, mutta vähän tuli mieleen Camilla Läckbergin dekkarit, enkä ole ollenkaan varma, onko se hyvä asia.

2 kommenttia:

  1. Satuin kans lukea Neljännen uhrin ja oli tosi hyvä! Alotin iltayöstä ja kirja tuli viimeisteltyä rautatieasemalla ja junassa, sen verran oli koukuttava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuntuu, että (suurimmalla osalla) dekkarikirjailijoilla kirjat huononevat tasaiseen tahtiin, mutta Jungstedt pitää tasonsa kirja toisensa jälkeen.

      Poista