"Älä hätäile. Lue vielä yksi kirja."

maanantai 23. maaliskuuta 2015

Synttäriarvonta






Blogini synttäreiden kunniaksi järjestin arvonnan, 
mutta koska arvonna osallistujamäärä oli niin vähäinen, 
päätin tehdä villasukat molemmille, jotka olivat arvontaan osallistuneet 
kertomalla kirjat, jotka ovat tehneet suurimmat vaikutukset

Onnea KRISTA ja MARIKKI!
Molemmille laitoin jo sähköpostia :)
 

sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Rake Tähtinen - Hiljaisuuteen haudattu



Mats Vaihi lähtee aikaisin aamulla koiran kanssa lenkille kun ei saa unta, eikä koskaan palaa takaisin kotiin. Vaimo on varma, että Mats on hukkunut ja ilmoittaa poliisille. Sukellusta harrastava Petri Petäjämäki käy epävirallisesti tarkistamassa tilanteen, mutta Matsia ei löydy. Kun rauniokoira löytää Matsin, on selvää että kyse on henkirikoksesta. Pienen matkan päästä löytyy yksinäinen vene, ja herää epäilys että sen omistaja olisi osallinen Matsin kuolemaan. Näin ei kuitenkaan ole, vaan veneen omistaja, Kristian Bergdahl on myös kadonnut. Tutkimukset junnaavat paikoillaan kunnes kuukautta myöhemmin Kristian löydetään...

Kirjan juoni oli hyvä ja tykkäsin yksityiskohtaisista sukelluskuvauksista. Itse en sukeltamisesta mitään ymmärrä, joten oli hieno lukea asiantuntijan kuvauksia. Lisäksi tykkäsin sivujuonena olevasta Petäjämäen siviilielämästä; pienen tytön viikonloppuisänä ja pientä sutinaa naisrintamalla.

Kirjan teksti on ajoittain aika tönkköä ja turhan selittelevää. Samaa asiaa sanotaan moneen kertaan vähän eri sanoilla. Tykkäsin kuitenkin Tähtisen juonenkäänteistä, joten toivon tekstinkin parantuvan kirjojen myötä. Tämä siis vasta toinen Tähtisen dekkari.


Rake Tähtinen
Hiljaisuuteen haudattu
2010
280 sivua

maanantai 16. maaliskuuta 2015

Lukutoukan ruokalista 2 vuotta!

Jo 2 vuotta olen blogannut kaikista lukemistani kirjoista. 
Nopeasti se 2 vuotta on kyllä mennyt, mutta kirjablogi on niin tärkeä osa elämääni, että en osaisi ajatella olevani ilmankaan. Aivan kuten kirjat ja lukeminenkin.

Kun aloitin kirjablogin, ajattelin kirjoittelevani vain omaksi ilokseni ja laittavani itselleni muistiin, mitä kirjoja on milloinkin tullut luettua ja mitä olen niistä tykännyt. 
Kirjabloggaaminen on kuitenkin antanut minulle paljon enemmän kuin olisin osannut kuvitella:
olen löytänyt aivan ihanan Kirjasiskon, jonka kanssa lukumaku menee lähes yksiin
olen tutustunut bloggaamiseen kautta moneen, moneen ihanaan ihmiseen ja ihanaan kirjablogiin
onpa blogini mainittu myös kirjan kansiliepeessä
olen tutustunut lukumaratonien ihmeelliseen maailmaan ja sellaisia päätynyt itsekin emännöimään






Ihan parasta on laittaa villasukat jalkaan, napata hyvä kirja käteen ja uppoutua lempinojatuoliin lukemaan. 
Senpä takia synttäreiden kunniaksi arvon villasukkalahjakortin: 
voittaja saa itse valita sukat, jotka teen hänelle lukuhetkiä lämmittämään

Osallistumisaika alkaa N-Y-T - nyt, ja päättyy 22.3. klo 23.59 
Kerro, mitkä kirjat ovat tehneet sinuun suurimman vaikutuksen ja miksi,
ja osallistut arvontaan. 
Muista mainita kommentissa myös sähköpostiosoite yhteydenottoa varten.

Minun TOP 3:
 Camilla Läckberg - Saarnaaja 
(kirja siitä, millaisiin hirmutekoihin uskonto ja manipulointi voi johtaa)
Jodi Picoult - Yhdeksäntoista minuuttia
(kirja kouluampumisista ja koulukiusaamisista)
Jojo Moyes - Kerro minulle jotain hyvää
(hyvin erilainen rakkaustarina ja kirja suurista valinnoista)


sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Tess Gerritsen - Murha leikkaussalissa








Ah, Gerritsenia Harlequin-pokkarina. Pieni ripaus romantiikkaa oli toki tässäkin kirjassa, mutta muuten taattua Gerritsenin jännitystä. Olen näitä Tess Gerritsenin kirjoittamia pokkareita yrittänyt bongailla ruokakaupan hyllyltä, mutta tämä sattui silmään kirjaston pikalainana (laina-aikaa viikko eikä sitä saa uusittua).

Murha leikkaussalissa kertoo anestesialääkäri Kate Chesnesta, joka ulkopuolisen silmin on tehnyt hoitovirheen kun potilas kuolee leikkauspöydälle, mutta Kate vakuuttaa ettei virhettä ole tapahtunut vaan joku on murhannut potilaan ja yrittää tuhota Katen uran.

Kate menee juttelemaan vastapuolen asianajajan, David Ransomin kanssa tarkoituksenaan yrittää vakuuttaa syyttömyytensä. Aluksi David ei usko Katea ollenkaan, mutta kun ruumiita alkaa tulla lisää, David kiinnostuu tapauksesta - ja Katesta.

Kirja on todella hyvä, ja Gerritsenin tapa kirjoittaa pitää todellakin otteessaan. Ja juonen mausteeksi punottu rakkaustarina tuo hyvän lisämausteen.

Vaikka tarinassa on paljon henkilöitä, ovat he sen verran erilaisia, että lukija pysyy hyvin kärryillä, kuka on kuka.

Suosittelen myös näitä Harlequin-pokkareita Gerritsenilta. Ja nämä todellakin ovat paljon muuta kuin vain höttöistä vaaleanpunaista hömppää. 

Tess Gerritsen
Murha leikkaussalissa
2014
suom. Viivi Vainonen
313 sivua

keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Jojo Moyes - Kerro minulle jotain hyvää






Paras kirja, jonka olen pitkään aikaan lukenut!

Louisa Clark on tottunut tuttuun ja turvalliseen elämäänsä sekä työhönsä pikkukaupungin kahvilassa. Kun kahvila yllättäen suljetaan ja Louisa joutuu työttömäksi, hän joutuu etsimään uutta suuntaa elämälleen. Olosuhteiden pakosta Louisa aloittaa työn onnettomuudessa halvaantuneen Willin henkilökohtaisena avustajana. Will on katkera, ylimielinen ja oikukas, mutta Louisa ei suostu kohtelemaan häntä silkkihansikkain, vaan ottaa tehtäväkseen palautta värit ja ilon Willin maailmaan.

Moyesin tapa kirjoittaa on hyvin mukaansatempaava, ja kirjan suomennos on erittäin onnistunut. Moyes osaa kirjoittaa niin, että herättää tunteita lukijassa. Aluksi ei voi olla vihaamatta Williä ja hänen ylimielisyyttään. Pikkuhiljaa lukijankin käsitykset alkavat muuttua.

Erittäin puhutteleva kirja elämän hyvin erilaisistakin valinnoista. Eikä kyyneleiltäkään vältytä vaikka kirjat harvoin saavat minua herkistymään niin paljoa.

Jos luet vain yhden kirjan tänä vuonna, lue tämä!

tiistai 3. maaliskuuta 2015

Jarkko Sipilä - Suljetuin ovin


Suomalaisgangsteri velkaantuu Bangkokissa, raiskattua naista kohdellaan kaltoin käräjäoikeudessa ja komisario Kari Takamäen koti palaa. Ja alkaa niitä ruumiitakin pikkuhiljaa tulla.

Sipilän kerronta on koukuttavaa ja tapahtumat niin toden tuntuisia, että ne voisivat tapahtua oikeasti. Jotta kirja ei menisi pelkäksi synkistelyksi, oman kevennyksensä tarinaan tuo Takamäen haikailut asianajaja Nea Lindin perään. Ja on sitä muidenkin välillä kipinää...

Kirjallaan Sipilä herättelee myös ajatuksia, siitä miten vähällä tuomiolla raiskaaja pääsee mutta millaiset seuraukset siitä on raiskatulle.

Sipilän kirjat pitävät saman tasonsa uudelleen ja uudelleen. Sipilän nimi on laadun tae - ehdottomasti! Ennen blogiaikaani olen lukenut muutaman Sipilän kirjan, mutta nyt tosiaan ei aikoihin ole tullut tartuttua näihin. Pitääkin etsiä Takamäki-dekkareita enemmänkin kirjastosta.